Desert prajitura cu ciocolata si crema de cafea

Postat de RuxyRux in Dulciuri
15 Feb 2015 | 33834 vizualizari
Desert prajitura cu ciocolata si crema de cafea

O prajitura delicioasa pentru cafeaua de dimineata! Buuuuna de te lingi pe degete...pe toate!:)))))))

Ingrediente

Blat:

  • 6 oua
  • 180 gr unt (85% grasime)
  • 200 gr zahar brun
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • vanilie
  • 250 gr ciocolata neagra (60% cacao)
  • 200 gr faina
  • 1 plic praf de copt stins cu 1/2 lingurita zeama de lamaie
  • 1 lingura de ness

Crema de cafea:

  • 500 ml lapte
  • 4 oua
  • 100 gr amidon
  • 150 gr zahar brun
  • 1 lingura ness
  • 300 ml smantana din lapte pentru frisca( neindulcita)

Sirop de cafea:

  • Pentru insiropat fiecare strat( repetam de trei ori):
  • 1/2 cana de cafea
  • 1/2 cana de apa
  • zahar brun (2 sau 3 linguri)
  • esenta de rom(

Glazura de ciocolata:

  • 100 gr unt
  • 125 gr ciocolata neagra( 60% cacao)
  • 50 ml smantana din lapte pentru frisca
  • 1 lingura de miere

Mod de preparare

Prajitura cere timp pentru preparare, asa ca va trebui sa va inarmati cu rabdare!

Blat: Topim untul, stingem focul si punem ciocolata rupta in bucati, amestecam bine si lasam la racit. Adaugam smantana si omogenizam compozitia.

Mixam ouale cu zaharul si vanilia 10 minute pana isi dubleaza volumul. Turnam compozitia de ciocolata si mixam in continuare, adaugam faina, nessul si praful de copt si mixam bine.

Tapetam forma patrata cu inel detasabil cu foaie de copt si turnam aluatul. Coacem pana trece testul scobitorii, la mine a durat 40 de minute la foc potrivit (180 grade, program de patiserie).

Am racit blatul apoi l-am portionat in 3 straturi. Pentru a fi mai usor de taiat poate fi sectionat in doua sau in patru pe verticala si apoi fiecare bucata pe orizontala in 3 felii.

Cat blatul a stat la cuptor m-am ocupat de crema de cafea: Se pune laptele la foc sa se infierbante (nu sa fiarba!). In bolul de mixer am pus ouale cu zaharul, amidonul si lingura de ness. Am mixat bine si apoi am turnat deasupra laptele fierbinte si am continuat sa amestec ca sa omogenizez bine totul. Am pus din nou crema in vas pe foc si am tinut-o pana s-a ingrosat, nu dureaza mult. Tragem vasul de pe foc si punem toata smantana. Amestecam repede cu telul si apoi cu mixerul si mai lasam sa dea cateva clocote. Racim crema ( la frigider sau intr-un vas cu apa rece) si apoi o punem 3 minute din nou la mixer.

Siropul de cafea il pregatim pe loc cand ne apucam de insiropat prajitura. Facem cafeaua (eu o fac la esspresor), combinam intr-un vas cu apa, zaharul si esenta de rom si dam siropul intr-un clocot.

Asamblam prajitura:

Punem primul strat de blat, insiropam bine,  deasupra crema, apoi din nou blat, il insiropam si din nou punem crema, apoi asezam ultimul blat pe care il insiropam.

Pregatim glazura: Punem pe foc intr-o craticioara untul, il topim, tragem vasul de pe foc, adaugam ciocolata, apoi omogenizam bine si punem smantana si la sfarsit mierea. Amestecam bine si turnam peste prajitura. Lasam minim 3 ore prajitura la racit, eu as zice mai bine peste noapte...a doua zi savurati-o lingurita cu lingurita la cafea! Merita!!! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata si crema de cafea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (45)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu blat umed si mure

Postat de oanapl

Desert prajitura cu blat umed si mure

Pentru blat: Pui ciocolata în 80g cafea fierbinte și o lași să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Lași să se...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu mousse de capsuni si ciocolata

Postat de oanapl

Desert prajitura cu mousse de capsuni si ciocolata

Pentru blat: Se pune ciocolata în 80g cafea fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Se lasă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.02.2015, 23:39
la 15.02.2015, 23:43
Andra hai!
la 15.02.2015, 23:45
As vrea eu, dar n-am voie ciocolata
la 15.02.2015, 23:46
Offf...scumpo...de ce?
la 15.02.2015, 23:51
buna buna

Vezi toate comentariile (45)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking