Desert prajitura cu cirese, visine, s.a.m.d

Postat de Constelatialeu in Prajituri
18 Iun 2021 | 2966 vizualizari
Desert prajitura cu cirese, visine, s.a.m.d

Anul asta dupa ce au ramas putine cirese, mai si ploua ca la balamuc si ''cireasa de pe tort'' au venit si graurii si au halit ca niste termite toate ciresele. Asa ca am umblat la stocul de anul trecut, cirese si visine conservate in suc propriu.Pana la urma e un ciclu in natura, un an ai recolta buna, alt an mai putina sau deloc, trebuie sa se hraneasca si pasarile cerului. Deci nu sunt foarte suparata pe ele , am apucat doar sa fotografiez ciresele parguite.

Ingrediente

  • Tava cu dimensiuni de 36/26 cm
  • 8 oua medii
  • 200 g zahar
  • 150 g nuci taiate grosier
  • 200 g faina
  • 2 lingurite ness
  • 400 g cirese si visine conservate in suc propriu
  • pepite de ciocolata

Mod de preparare

Am separat albusurile de galbenusuri. Albuusrile cu un praf de sare le-am mixat bine apoi am adaugat 100 g zahar si am continuat s amixez pana am obtinut o bezea ferma. Separat am mixat galbenusurile cu 100 g zahar si 2 lingurite de zahar. Am incorporat galbenusurile in albusuri, cu miscari lente de jos in sus, apoi am adaugat faina cernuta, am incorporat-o tot cu miscari lente de jos in sus, la final am adaugat nuca taiata grosier, folosind aceiasi metoda de incorporate, miscari lente de jos in sus.Am tapetat tava cu hartie de copt , am turnat blatul in tava, am nivelat. Am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 6 min, apoi am scos tava din cuptor si am pus ciresele, visinele si pepitele de ciocolata, am reintrodus tava in cuptor pentru cca 25 min sau pana trece testul scobitorii. Am scos tava din cuptor am detasat peretii tavii si am lasat sa se raceasca bine prajitura. Fiecare o portioneaza dupa cum vrea, in bucati mai mici sau mai mari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu cirese, visine, s.a.m.d" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tarta cu capsune si 3 ani de bucataras

Postat de licurici_lra

Desert tarta cu capsune si 3 ani de bucataras

Pentru aluat , faina se cerne si se amesteca cu un praf de sare, fisticul maruntit, zaharul, untul taiat cubulete si galbenusul, apoi se strange in degete si se amesteca, incet, pana se...

Citeste continuarea

Desert prajitura saseasca cu afine

Postat de mirela0911

Desert prajitura saseasca cu afine

Mai intai se prepara grisul. Se pune laptele la fiert impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat. Cand incepe sa fiarba se toarna in ploaie grisul, amestecand cu un tel sa nu se faca cocoloase....

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.06.2021, 14:39
Prima venită, prima servită! Ce bunătate ai pregătit.
la 18.06.2021, 15:55
Si adoaua are loc !!! Trebuie sa gustam ce ai facut !!!!
la 18.06.2021, 15:58
Buna!
la 18.06.2021, 16:18
Ce bine arata Cleme! Iubesc prajiturile de vara, saptamana asta am preparat una cu visine delicioasa!
la 18.06.2021, 16:31

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking