Ingrediente
- Aluat:
- 200 g unt
- 300 g faina
- 100 g zahar
- 3 galbenusuri
- 1 praf de copt
- Umplutura:
- 500 g coacaze negre congelate
- 5-6 lg zahar
- 1 plic zahar vanilinat
Mod de preparare
Aluatul: Se freaca untul cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile, faina, praful de copt. Se tine la frigider 20 minute.
Umplutura: Peste coacazele dezghetate, se pune zaharul si cel vanilinat si se amesteca. Se lasa la scurs. Va rezulta putin sirop pe care il puteti bea cu apa.
3/4 din aluat se intinde intr-o tava mica (eu am avut 24x25 cm, dar nu a iesit prea inalta). Se pun coacazele amestecate cu zahar, iar deasupra se rade ( pe razatoarea mare) aluatul ramas (se rade mai greu pentru ca este moale aluatul, dar puteti sa-l puneti in congelator cateva minute si apoi sa-l folositi).
Se coace 45 minute la foc mic, sau pana este gata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu coacaze negre" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
|