Ingrediente
- Pentru blat:
- 7 oua
- 3 albusuri
- 7 linguri zahar
- 4 linguri ulei
- 4 linguri iaurt
- 17 linguri faina
- vanilie
- 1 praf de copt
- un praf de sare
Pentru crema cu lamaie:
- 3 galbenusuri
- 4 linguri zahar
- 450 ml lapte
- 5 linguri amidon
- 200 ml smantana pentru frisca
- 2 linguri zahar pudra
- coaja rasa de lamaie
- 200 gr zmeura si afine
- 4-5 biscuiti oreo
Pentru decor:
- 200 gr ciocolata alba
- 2 linguri lapte
- 1 lingurita unt
- cacao
- decoratiuni din zahar
Mod de preparare
Blatul:
Mixati 5 albusuri spuma cu un praf de sare. Restul de oua cu galbenusurile, le bateti cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Incorporati uleiul, iaurtul si vanilia. Faina o amestecati cu praful de copt, o incorporati treptat in compozitia de galbenusurile. Albusurile batute le adaugati peste, amestecati usor cu o paleta. Tapetati cu hartie de copt o tava de 24/27 cm, turnati compozitia si o nivelati.
Introduceti blatul in cuptorul incins, la 180 de grade C, pentru 25-30 de minute. Faceti testul cu scobitoare si cand este gata, il scoateti din cuptor si il lasati sa se raceasca. Il taiati in doua foi.
Crema cu lamaie:
Amestecati cu un tel galbenusurile cu zaharul. Adaugati laptele treptat, apoi amidonul si invartiti bine. Rasturnati crema intr-o cratita, o puneti pe foc. Amestecati continuu, la foc mic, pana se ingroasa ca o budinca. O luati de pe foc cand este gata, o acoperiti si o lasati sa se raceasca. Smantana rece o bateti bine spuma. Cand este bine batuta, adaugati si zaharul pudra. Crema rece o mixati, apoi adaugati frisca batuta si amestecati cu o paleta. La final incorporati coaja rasa de lamaie.
Tapetati cu folie alimentara tava in care ati copt blatul. Asezati prima foaie de blat, puneti crema si o nivelati. Asezati fructele din loc in loc si oreo rupti bucatele. Puneti a doua foaie deasupra, o presati usor. Ciocolata alba cu untul si laptele, le topiti pe baie de aburi. Turnati ciocolata peste prajitura, o lasati 5-10 minute sa se tempereze, apoi dati prajitura la frigider 4-5 ore sau peste noapte. O portionati, o pudrati cu cacao si ornati cu decoratiuni din zahar.
Sa aveti pofta!
PS: Crema nu este una teapana, ci are consistenta cremoasa, dar nu curge. Daca va doriti sa fie mai tare, puneti gelatina.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema cu lamaie, fructe de padure si oreo" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|