Desert prajitura cu crema de branza, mango si ananas

Postat de katty in Prajituri
29 Oct 2017 | 7661 vizualizari
Desert prajitura cu crema de branza, mango si ananas

Ingrediente

  • blat:
    • 12 linguri apa
    • 12 linguri zahar
    • 12 linguri ulei
    • 2 oua
    • un praf de sare
    • 1/2 lingurita bicarbonat
    • 1/2 lingurita praf de copt
    • 2 linguri cacao
    • faina cat cuprine(600-700 gr)
    umplutura:
    • 650 gr branza dulce
    • 2-3 linguri zahar
    • 3 oua
    • 2 linguri amidon
    • 1/2 mango
    • 100 gr ananas cubulete din compot
    • 1 plic zahar vanilat
    • zahar pudra ptr decor
    • 2 linguri gris

Mod de preparare

Punem la foc intr-o craticioara apa si zaharul. Amestecam pana zaharul s-a topit, dam jos si lasam sa se raceasca. Cand a ajuns la temperatura camerei, punem uleiul, ouale, un praf de sare, omogenizam, apoi adaugam cacaua, praful de copt, bicarbonatul si cate putina faina. Cand aluatul este sufient de dens, il scoatem pe un blat de lemn infainat si mai adaugam cate putina faina, pana nu se mai lipeste de maine. Il acoperim cu un prosop si il lasam deoparte pana facem umplutura.

Pentru umplutura mixam branza cu zaharul, ouale, amidonul, zaharul vanilat. Adaugam fructele taiate cubulete si omogenizam. Impartim aluatul in 2 parti egale. Intindem cu sucitorul o foaie cat tava si o asezam in tava pe hartie de copt. O intepam cu furculita din loc in loc, presaram grisul, apoi punem crema. Intindem cea de-a doua foaie si o asezam deasupra. O intepam cu furculita din loc in loc. Dam tava la cuptor pana trece proba scobitorii. Lasam prajitura sa se raceasca, presaram deasupra zahar pudra si o portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de branza, mango si ananas" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu caise, visine si bezea

Postat de mirela0911

Prajitura cu caise, visine si bezea

Se mixeaza oul si cele 4 galbenusuri impreuna cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat pana ce acesta se topeste si se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga pe rand laptele, uleiul si la...

Citeste continuarea

Desert melci cu biscuiti si ciocolata

Postat de antici_gabytza

Desert melci cu biscuiti si ciocolata

Pregatim maiaua din drojdie cu 50 ml lapte caldut si 50 g zahar. Faina o amestecam cu sarea si restul de zahar. Facem o gaura in mijloc, punem ouale batute impreuna cu untul topit, esenta si cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.10.2017, 18:28
Ce bine arată! Iar crema este foarte bună, cu ingrediente care se potrivesc perfect!
la 29.10.2017, 18:48
O prajitura pe gustul meu! Tare bine arata!
la 29.10.2017, 19:02
la 29.10.2017, 19:07
la 29.10.2017, 19:12
Arata foarte bine si gustul este pe masura. Bravo!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking