Desert prajitura cu crema de branza, mango si ananas

Postat de katty in Prajituri
29 Oct 2017 | 7678 vizualizari
Desert prajitura cu crema de branza, mango si ananas

Ingrediente

  • blat:
    • 12 linguri apa
    • 12 linguri zahar
    • 12 linguri ulei
    • 2 oua
    • un praf de sare
    • 1/2 lingurita bicarbonat
    • 1/2 lingurita praf de copt
    • 2 linguri cacao
    • faina cat cuprine(600-700 gr)
    umplutura:
    • 650 gr branza dulce
    • 2-3 linguri zahar
    • 3 oua
    • 2 linguri amidon
    • 1/2 mango
    • 100 gr ananas cubulete din compot
    • 1 plic zahar vanilat
    • zahar pudra ptr decor
    • 2 linguri gris

Mod de preparare

Punem la foc intr-o craticioara apa si zaharul. Amestecam pana zaharul s-a topit, dam jos si lasam sa se raceasca. Cand a ajuns la temperatura camerei, punem uleiul, ouale, un praf de sare, omogenizam, apoi adaugam cacaua, praful de copt, bicarbonatul si cate putina faina. Cand aluatul este sufient de dens, il scoatem pe un blat de lemn infainat si mai adaugam cate putina faina, pana nu se mai lipeste de maine. Il acoperim cu un prosop si il lasam deoparte pana facem umplutura.

Pentru umplutura mixam branza cu zaharul, ouale, amidonul, zaharul vanilat. Adaugam fructele taiate cubulete si omogenizam. Impartim aluatul in 2 parti egale. Intindem cu sucitorul o foaie cat tava si o asezam in tava pe hartie de copt. O intepam cu furculita din loc in loc, presaram grisul, apoi punem crema. Intindem cea de-a doua foaie si o asezam deasupra. O intepam cu furculita din loc in loc. Dam tava la cuptor pana trece proba scobitorii. Lasam prajitura sa se raceasca, presaram deasupra zahar pudra si o portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de branza, mango si ananas" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert mini-tarte pufoase cu crema de vanilie si capsuni

Postat de Oana

Desert mini-tarte pufoase cu crema de vanilie si capsuni

Se mixeaza untul moale cu zaharul brun si zaharul vanilat bourbon, apoi se adauga cate un ou si se mixeaza dupa fiecare. Se adauga branza de vaci, laptele si coaja de lamaie. Se amesteca faina cu...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu cappuccino si crema de mascarpone

Postat de Meea

Desert prajitura cu cappuccino si crema de mascarpone

Blat: batem albușurile spumă tare împreună cu lingurile de apă. Adăugăm apoi zahărul și continumăm mixarea până când obținem o bezea tare și lucioasă.Punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.10.2017, 18:28
Ce bine arată! Iar crema este foarte bună, cu ingrediente care se potrivesc perfect!
la 29.10.2017, 18:48
O prajitura pe gustul meu! Tare bine arata!
la 29.10.2017, 19:02
la 29.10.2017, 19:07
la 29.10.2017, 19:12
Arata foarte bine si gustul este pe masura. Bravo!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking