Desert tarta cu dovleac

Postat de AlexTeacher in Prajituri
16 Oct 2017 | 6625 vizualizari

O tartă cu dovleac e rețeta perfectă de toamnă. Încearcă rețeta asta și o să iubești dovleacul! Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

Ingrediente

Blat:

  • 300 gr făină
  • 200 gr unt rece
  • 100gr zahăr
  • 2 gălbenușuri
  • 2 linguri apă
  • 1 varf de cutit sare

Umplutura:

  • 1 kg dovleac ras
  • 40 gr unt
  • 150 gr zahăr
  • 3 ouă
  • 200 ml smantană de gătit 30% grăsime
  • 1 linguriță scorțișoară
  • ¼ linguriță nucșoară
  • 1 lingură extrac de vanilie
  • 1 lingură coajă rasă de portocală
  • ¼ linguriță sare

Mod de preparare

Blat: Pune în 300 g de făină sarea și amestecă. Apoi pune 200 g unt rece și amestecă bine de tot. Urmează gălbenușurile, zahărul și apa, astfel o să iasă un aluat omogen. Învelește-l într-o folie de plastic și lasă-l 30 de minute la frigider.

2. După 30 de minute, încălzește-l un pic în maini, apoi pune o foaie de hartie de copt pe blat, pune aluatul si apoi încă o foaie deasupra si întinde aluatul. Prin această metodă nu se va rupe. Cand aluatul e puțin mai mare decat forma de tartă, ia hartia de deasupra, pune un pic de făină pe aluat și pe făcăleț, rulează-l pe făcăleț și pune-l în tava tapetata cu unt si făina. Cel mai bine e ca forma de tartă să aiba fundul detașabil, te ajută să o scoti la final.

3. Ințeapă aluatul mai întai din loc în loc cu o furculita ca să nu se umfle. Pune apoi deasupra o hartie de copt si peste toarnă boabe de fasole sau de linte. Acestea vor ajuta ca blatul să nu crească în exces. Bagă aluatul la cuptor pentru 5-8 minute la 180 de grade, pana devine auriu.

Umplutura: Într-o tigaie încăpătoare pune untul si călește dovleacul împreună cu zahărul. La final pune extractul de vanilie, coaja de portocală, scorțișoara si nucșoara rasă. Cand dovleacul s-a înmuiat, pune si smantana de gătit si amestecă pana se îngroașă compozitia. Blendează compoziția si las-o să se răcească.

2. Cand s-a răcit pune peste compoziție cele 3 ouă si bledează pană se încorporează. Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei.

3. Cand aluatul e gata, toarnă deasupra compozitia si bagă totul la cuptorul încins la 170 de grade pentru 35-45 de minute, pană se încheagă și se rumenește frumos deasupra.

4. La final las-o să se răcească înainte de o tăia. Poți să o mănanci cu frișcă sau înghețată de vanilie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tarta cu mere si dovleac copt

Postat de mirela0911

Desert tarta cu mere si dovleac copt

Intr-un bol se amesteca faina cu praful de sare, praful de copt si zaharul. Untul se taie cubulete si cu ajutorul degetelor se framanta usor aluatul pana devine nisipos. Se adauga oul batut si se...

Citeste continuarea

Desert tarta cu umplutura de dovleac

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tarta cu umplutura de dovleac

Dovleacul placintar curatat de coaja si seminte se spala si se da pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie. Se caleste apoi intr-un tuci impreuna cu zaharul si zaharul vanilat si se da...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.10.2017, 15:47
Buna o fi !!! De buna voie si nesilita de nimeni donez portia mea de tot ce este cu dovleac
la 16.10.2017, 15:53
O primesc eu
la 16.10.2017, 16:01
Subscriu, Mihaela
la 16.10.2017, 16:38
buna buna
la 20.10.2017, 11:05
Buna!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking