Desert prajitura cu crema de branza si jeleu de zmeura

Postat de mirela0911 in Prajituri
12 Iul 2020 | 4177 vizualizari
Desert prajitura cu crema de branza si jeleu de zmeura

Am facut un inventar prin frigider si cu ce am gasit, am incropit o prajiturica tare buna si de sezon. Albusurile le aveam in congelator si le tot mutam dintr-un loc in altul, mai aveam in galetusa putina branza cremoasa, am oprit cca 400 g zmeura de la prepararea gemului, acu' vreo 2 zile si am zis ca trebuie facut loc prin frigider. :D Nu l-am facut degeaba. :)))

Ingrediente

Pt. blat:

  • 8 albusuri (de la congelator)
  • un praf de sare
  • 200 g zahar
  • 100 g faina alba
  • 100 g migdale macinate
  • 1/2 plic praf de copt

Pt. crema de branza:

  • 300 g branza cremoasa
  • 3-4 lg zahar pudra (sau dupa gust)
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 100 ml frisca lichida
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 lg zahar pudra

Pt. jeleul de zmeura:

  • 400 g zmeura
  • 1/2 pahar cu apa
  • zahar dupa gust (eu am pus 100 g)
  • 1 frunza de menta proaspata
  • 1 plic gelatina
  • 100 ml apa

Mod de preparare

Blatul: Albusurile se scot de la congelator inainte cu o zi pentru a se putea dezgheta. Se presara un praf de sare si se mixeaza. Se adauga treptat zaharul si se continua mixarea pana se obtine o crema densa, tare. Separat se amesteca faina alba cu migdalele macinate si praful de copt. Se toarna in 2-3 reprize si se amesteca prin invaluire pana la incorporare. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 25-30 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca putin dupa care se pune pe un gratar, se indeparteaza hartie de copt si se lasa sa se raceasca complet. Intre timp se prepara jeleul de zmeura.

Jeleul de zmeura: Intr-o craticioara se pune zmeura impreuna cu zaharul si apa. Se lasa sa fiarba pentru 5 minute. Se ia de pe foc, se lasa putin sa se raceasca apoi se da zmeura prin sita pentru a indeparta semintele. Se pune jeleul obtinut intr-o craticioara, se adauga frunza de menta si se lasa sa mai fiarba putin. Se mai adauga zahar daca este nevoie. Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Gelatina se pune la hidratat in cei 100 ml apa. Dupa ce s-a hidratat, se toarna peste jeleul care este partial racit (sa nu fie foarte fierbinte) si se amesteca bine pentru a se dizolva bine gelatina. Se lasa sa se raceasca pana incepe sa se inchege usor.

Crema de branza: Se mixeaza branza cu zaharul pudra si esenta de vanilie.

Separat se mixeaza frisca lichida cu smantana pentru frisca, impreuna cu cele 2 lg de zahar pudra pana se intareste. Se amesteca cu crema de branza, folosind o spatula. Din frisca se pastreaza cateva linguri pentru ornat.

Se unge blatul bine racit cu crema de branza. Se niveleaza frumos si se da la rece. 

Dupa ce s-a racit si a inceput usor sa se inchege gelatina, se scoate prajitura de la rece si se toarna deasupra, niveland repede si cu grija. Se da din nou prajitura la rece pana a doua zi. Se orneaza cu moatze din frisca ramasa si zmeura proaspata. Se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de branza si jeleu de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura cu crema de branza si zmeura

Postat de Oana

Desert prajitura cu crema de branza si zmeura

Mixati albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie, apoi adaugati treptat zaharul pana obtineti o bezea. Amestecati galbenusurile cu uleiul, putin cate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.07.2020, 21:19
Ce bine arata motata-zmeurata !
la 12.07.2020, 21:32
Buna!
la 12.07.2020, 21:34
Buna prajiturica!
la 12.07.2020, 21:59
la 12.07.2020, 22:11
Delicioasă!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking