Desert prajitura cu crema de branza si zmeura

Postat de Oana in Prajituri
30 Ian 2018 | 5117 vizualizari
Desert prajitura cu crema de branza si zmeura

Un desert racoritor, usor de realizat si absolut delicios!

Ingrediente

Blat

  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri ulei
  • 100 gr faina
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • o lingurita zeama de lamaie
  • o lingurita coaja rasa de lamaie

Crema:

  • 200 gr crema de branza
  • 200 ml frisca lichida
  • 4 linguri zahar pudra
  • 50 gr unt moale
  • 1 lingurita scortisoara

Topping:

  • 600 gr zmeura
  • 1 plic jeleu dr oetker

Mod de preparare

  • Mixati albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie, apoi adaugati treptat zaharul pana obtineti o bezea.

  • Amestecati galbenusurile cu uleiul, putin cate putin, apoi amestecati-le cu bezeaua. Incorporati usor, cu o spatula, de jos in sus.

  • Amestecati faina cu praful de copt si puneti putin cate putin in compozitia de mai sus. La final adaugati coaja rasa de lamaie.

  • Tapetati o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si turnati compozitia, apoi coaceti in cuptorul preincalzit, pentru 40 de minute (faceti testul cu scobitoarea).

  • Lasati blatul la racit si preparati crema.

  • Mixati untul moale cu zaharul pudra, apoi adaugati crema de branza si scortisoara.

  • Mixati frisca si amestecati-o apoi cu crema de branza, omogenizand usor, cu o spatula.

  • Puneti crema peste blatul racit si lasati la frigider 30 de minute.

  • La final puneti peste crema zmeura si pregatiti jeleul conform instructiunilor de pe plic si il turnati apoi deasupra.

  • Lasati prajitura la frigider 30 de minute inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de branza si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura in straturi, cu crema de zmeura si vanilie

Postat de mirela0911

Desert prajitura in straturi, cu crema de zmeura si vanilie

Mai intai se incepe cu crema de zmeura pentru a avea timp sa se raceasca sau se poate prepara cu o zi inainte. Zmeura proaspata se pune intr-o craticioara impreuna cu zaharul si sucul de...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de branza si zmeura

Postat de panacris

Desert prajitura cu crema de branza si zmeura

Ouăle se separă în recipiente separate. Gălbenușurile se amestecă energic cu zahărul, apa și uleiul până ce se obține o cremă spumoasă. Albușurile se bat spumă cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.01.2018, 13:09
Un deliciu!
la 30.01.2018, 13:51
Minunata!
la 30.01.2018, 14:09
buna buna
la 30.01.2018, 14:57
la 30.01.2018, 15:19
Ce bunatate!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking