Ingrediente
Blat
- 3 oua
- 100 gr zahar
- 2 linguri ulei
- 100 gr faina
- o lingurita praf de copt
- un praf de sare
- o lingurita zeama de lamaie
- o lingurita coaja rasa de lamaie
Crema:
- 200 gr crema de branza
- 200 ml frisca lichida
- 4 linguri zahar pudra
- 50 gr unt moale
- 1 lingurita scortisoara
Topping:
- 600 gr zmeura
- 1 plic jeleu dr oetker
Mod de preparare
-
Mixati albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie, apoi adaugati treptat zaharul pana obtineti o bezea.
-
Amestecati galbenusurile cu uleiul, putin cate putin, apoi amestecati-le cu bezeaua. Incorporati usor, cu o spatula, de jos in sus.
-
Amestecati faina cu praful de copt si puneti putin cate putin in compozitia de mai sus. La final adaugati coaja rasa de lamaie.
-
Tapetati o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si turnati compozitia, apoi coaceti in cuptorul preincalzit, pentru 40 de minute (faceti testul cu scobitoarea).
-
Lasati blatul la racit si preparati crema.
-
Mixati untul moale cu zaharul pudra, apoi adaugati crema de branza si scortisoara.
-
Mixati frisca si amestecati-o apoi cu crema de branza, omogenizand usor, cu o spatula.
-
Puneti crema peste blatul racit si lasati la frigider 30 de minute.
-
La final puneti peste crema zmeura si pregatiti jeleul conform instructiunilor de pe plic si il turnati apoi deasupra.
-
Lasati prajitura la frigider 30 de minute inainte de servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de branza si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|