Desert prajitura cu crema de branza si zmeura

Postat de panacris in Prajituri
8 Feb 2021 | 950 vizualizari
Desert prajitura cu crema de branza si zmeura

Zilele trecute am văzut minunăția asta la Rocsy, mi-a rămas pe retina și de făcut. N-am salvat link-ul, doar din ce am reținut așa pe diagonal și cu ce ingredient aveam la îndemână, a ieșit o bunătate de desert Eeee și cu această ocazie aduc și ceva bun pentru cei 10 ani de Bucătăraș.ro 😉 a la Panacris! 😉 Precum mă știți sau nu, nu-s prea mare fan torturi ;) Zmeișorii s-au adaptat, așa că bunăciunea asta în ceas anivesar e bine venită, mai ales că unii dintre ei sunt la dietă! Mulțumesc Bucătăraș.ro pentru toți acești ani minunați ;) Mulțumesc Bucătărași pentru toate zilele frumoase petrecute împreună! ;) 

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • Ouă 6 bucăți,
  • Zahăr tos 6 linguri,
  • Apă rece 3 linguri,
  • Ulei de floarea soarelui 3 linguri,
  • Pudră de cacao 3 linguri,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Sare iodată ½ linguriță.
  • Pentru cremă:
  • Brânză de vaci 500 g,
  • Smântână pentru frișcă 200 ml,
  • Miere 3 linguri,
  • Zmeură cca. 400 g,
  • Zahăr tos 3 linguri,
  • Apă rece cca. 50 ml,
  • Gelatină 2 pliculețe sau 2 foi.
  • Pentru glazură:
  • Ciocolată topită.

Mod de preparare

Ouăle se separă în recipiente separate. Gălbenușurile se amestecă energic cu zahărul, apa și uleiul până ce se obține o cremă spumoasă.

Albușurile se bat spumă cu sarea, apoi se adaugă în crema de ouă, amestecându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele.

Făina se amestecă cu pudra de cacao și praful de copt, apoi se adaugă în crema de ouă și se amestecă ușor până ce se obține un aluat ușor, ca de chec.

Compoziția se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de pergament sau unsă cu puțin ulei și făină, apoi se pune la copt în cuptorul preîncins  la copt cca. 25 de minute la foc mediu.

După ce trece testul scobitorii prăjitura se scoate din cupto și se lasă la răcit, cel mai bine până a doua zi.

Pentru cremă, zmeura congelată se pune la fiert cu puțină apă și zahăr, până se obține un sos consistent.

Se strecoară cca. 50 ml din sosul obținut, pentru a se însiropa blatul.

Gelatina, 1 plic sau foaie, se pune la hidratat în puțină apă rece, cca. 2-3 minute, apoi se adaugă în sosul de zmeură rămas.

Între timp se amestecă brânza de vaci, frișca pentru smântână și mierea până ce se omogenizează.

Crema de brânză se împarte în două vase, într-unul se pune amestecul de zmeură, iar celălalt rămâne simplu.

Gelatina, al doilea plic sau foaie, se pune la hidratat în puțină apă rece, cca. 2-3 minute, se încălzește usor, până se diluaeză, apoi se adaugă în crema de brânză amestecându-se ușor până ce se înglobează.

Blatul răcorit se însiropează cu sucul de zmeură, apoi se pune crema albă și se lasă la rece cca. 15 minute.

Apoi se adaugă crema de brânză cu zmeură și se lasă la rece minim 3 ore până la servire.

Prăjitura se ornează cu ciocolata topită și se servește ca atare sau cu un adaos de frișcă bătută.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de branza si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Retete similare

Desert negresa cu branza, zmeura si piersici

Postat de oanapl

Desert negresa cu branza, zmeura si piersici

Se pornește cuptorul și se fixează la 170°C. Se pregătește o tavă de 25×35 cm, căptușită cu hârtie de copt. Se pune pe foc o crăticioară cu apă (cam de 2-3 degete)...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de branza si jeleu de zmeura

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu crema de branza si jeleu de zmeura

Blatul: Albusurile se scot de la congelator inainte cu o zi pentru a se putea dezgheta. Se presara un praf de sare si se mixeaza. Se adauga treptat zaharul si se continua mixarea pana se obtine...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 08.02.2021, 19:13
Vreau si eu praji !!!!
la 08.02.2021, 19:19
La multi ani de Bucataras!
la 08.02.2021, 19:25
Felicitari pentru cei 10 ani! Minunata prajitura ai facut!
la 08.02.2021, 19:28
La multi ani !!!! Cred ca pe noi trebuie sa ne treaca in categoria veterani Bucataras Felicitari pentru toate retetele si activitatea minunata !!!
la 08.02.2021, 19:30
Ce zgarcita te-ai facut, asa minuscul La multi ani, Zmeoaico !

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking