Desert prajitura cu crema de capsuni si ciocolata alba, fara zahar

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
30 Iun 2020 | 3492 vizualizari
Desert prajitura cu crema de capsuni si ciocolata alba, fara zahar

Cum capsunile sunt pe terminate, am pregatit un ultim desert cu ele, desi prin iulie-august, e posibil sa mai fie capsuni, cel putin la noi mai apar atunci, asa pentru una-doua saptamani. Am pregatit o crema spumoasa, cu mult piure de fructe, am combinat capsunile cu cateva mure din congelator si a iesit o minunatie! Am impartit cu cei dragi si din privirea lor mi-am dat seama ca este super, super delicioasa!

Ingrediente

  • Pentru blat:
    • 6 oua
    • 7 linguri indulciotr pulbere
    • 5 linguri ulei
    • 100 ml lapte batut
    • 1 lingura cu varf pudra de rascove (sau cacao)
    • 8 linguri faina
    • 1 lingurita cu varf praf de copt
    • 1 plic vanilie cu indulcitor
    Pentru crema de capsuni:
    • 350 ml smantana pentru frisca
    • 2-3 lignuri indulciotr pudra
    • 100 gr ciocolata alba cu indulcitor
    • 300 gr capsuni proaspete
    • 250 gr mure congelata
    • 5 linguri indulcior pulbere
    • 2 linguri cu varf amidon
    • 1 plic vanilie cu indulcitor
    In plus:
    • 70 gr ciocolata neagra cu indulcitor
    • 100 ml smantana pentru frisca
    • capsuni

Mod de preparare

Blatul: Separati ouale, mixati albusurile cu un praf de sare. Cand au inceput sa devina spuma, adaugati indulcitorul si mixati bine. Intr-un bol amestecati galbenusurile cu uleiul, le adaugati peste albsuri, puneti si lapte batut, mixati. Adaugati faina cernuta, pudra de rascove, praful de copt si vanilia, amestecati usor cu o paleta, cu miscari lente. Compozitia obtinuta o impartiti in doua boluri, in mod egal. Tapetati cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnati prima compozitie, o nivelati. Bagati foaia de blat in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 10-12 minute. Cand este gata, o scoateti din cuptor si o coaceti pe a doua.

Crema de capsuni: Murea decongelata o mixati in blender, apoi o treceti prin sita pentru a indeparta semintele. Capsunile spalate bine, le treceti prin blender, dar nu le faceti piure de tot, mai lasati si bucatele mai mari. Intr-o cratita puneti piureul de capsuni si mure, indulcitorul pulbere si transferati pe foc. Amestecati pana indulcitorul se topeste, apoi dizolvati amidonul cu 2-3 linguri de apa rece si il turnati peste. Amestecati continuu pana jeleul se ingroasa. Il luati de pe foc, il acoperiti cu folie si il dati la rece. Topiti ciocolata alba pe baie de aburi. Smantana pentru frisca, rece, o mixati cu indulcitorul pudra, dar nu de tot. Adaugati jeleul rece de fructe, ciocolata topita, vanilia si mixati totul la viteza mica, pana crema devine spumoasa. Tapetat cu folie alimentara tava in care ati copt foile de blat. Asezati prima foaie, puneti jumatate din crema, o nivelati, a doua foaie si restul de crema. Nivelati, acoperiti prajitura si o dati la rece 3-4 ore sau peste noapte. Ciocolata neagra o amestecati cu smantana pentru frisca, le puneti pe baie de aburi si amestecati pana ciocolata este complet topita. Scoateti prajitura de la rece, o portionati. Puneti pe fiecare cate o bucata de capsuna, apoi cu un dui cu varf foarte subtire, le glazurati cu ciocolata neagra. Le lasati 10-15 minute ca sa se usuce ciocolata, apoi este numai buna de servit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de capsuni si ciocolata alba, fara zahar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura cu zmeura si crema de ciocolata cu menta

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu zmeura si crema de ciocolata cu menta

Incepem cu pregatirea  cremei: Intr-un vas cu fundul mai gros, punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele. Punem pe foc, dam focul la mic, amestecam continuu pana ciocolata se topeste....

Citeste continuarea

Desert prajitura cu cirese si iaurt

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu cirese si iaurt

Se spala ciresele si se curata de samburi. Se lasa deoparte. Ouale se bat usor cu sarea, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Se toarna uleiul in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.06.2020, 19:51
la 30.06.2020, 20:13
Arata delicios!
la 30.06.2020, 20:30
Ce mult îmi place cum arată...!
la 30.06.2020, 20:30
la 30.06.2020, 20:47
Minunat arata! Cred si eu ca a fost delicioasa!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking