Desert prajitura cu crema de capsuni si ciocolata alba, fara zahar

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
30 Iun 2020 | 3502 vizualizari
Desert prajitura cu crema de capsuni si ciocolata alba, fara zahar

Cum capsunile sunt pe terminate, am pregatit un ultim desert cu ele, desi prin iulie-august, e posibil sa mai fie capsuni, cel putin la noi mai apar atunci, asa pentru una-doua saptamani. Am pregatit o crema spumoasa, cu mult piure de fructe, am combinat capsunile cu cateva mure din congelator si a iesit o minunatie! Am impartit cu cei dragi si din privirea lor mi-am dat seama ca este super, super delicioasa!

Ingrediente

  • Pentru blat:
    • 6 oua
    • 7 linguri indulciotr pulbere
    • 5 linguri ulei
    • 100 ml lapte batut
    • 1 lingura cu varf pudra de rascove (sau cacao)
    • 8 linguri faina
    • 1 lingurita cu varf praf de copt
    • 1 plic vanilie cu indulcitor
    Pentru crema de capsuni:
    • 350 ml smantana pentru frisca
    • 2-3 lignuri indulciotr pudra
    • 100 gr ciocolata alba cu indulcitor
    • 300 gr capsuni proaspete
    • 250 gr mure congelata
    • 5 linguri indulcior pulbere
    • 2 linguri cu varf amidon
    • 1 plic vanilie cu indulcitor
    In plus:
    • 70 gr ciocolata neagra cu indulcitor
    • 100 ml smantana pentru frisca
    • capsuni

Mod de preparare

Blatul: Separati ouale, mixati albusurile cu un praf de sare. Cand au inceput sa devina spuma, adaugati indulcitorul si mixati bine. Intr-un bol amestecati galbenusurile cu uleiul, le adaugati peste albsuri, puneti si lapte batut, mixati. Adaugati faina cernuta, pudra de rascove, praful de copt si vanilia, amestecati usor cu o paleta, cu miscari lente. Compozitia obtinuta o impartiti in doua boluri, in mod egal. Tapetati cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnati prima compozitie, o nivelati. Bagati foaia de blat in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 10-12 minute. Cand este gata, o scoateti din cuptor si o coaceti pe a doua.

Crema de capsuni: Murea decongelata o mixati in blender, apoi o treceti prin sita pentru a indeparta semintele. Capsunile spalate bine, le treceti prin blender, dar nu le faceti piure de tot, mai lasati si bucatele mai mari. Intr-o cratita puneti piureul de capsuni si mure, indulcitorul pulbere si transferati pe foc. Amestecati pana indulcitorul se topeste, apoi dizolvati amidonul cu 2-3 linguri de apa rece si il turnati peste. Amestecati continuu pana jeleul se ingroasa. Il luati de pe foc, il acoperiti cu folie si il dati la rece. Topiti ciocolata alba pe baie de aburi. Smantana pentru frisca, rece, o mixati cu indulcitorul pudra, dar nu de tot. Adaugati jeleul rece de fructe, ciocolata topita, vanilia si mixati totul la viteza mica, pana crema devine spumoasa. Tapetat cu folie alimentara tava in care ati copt foile de blat. Asezati prima foaie, puneti jumatate din crema, o nivelati, a doua foaie si restul de crema. Nivelati, acoperiti prajitura si o dati la rece 3-4 ore sau peste noapte. Ciocolata neagra o amestecati cu smantana pentru frisca, le puneti pe baie de aburi si amestecati pana ciocolata este complet topita. Scoateti prajitura de la rece, o portionati. Puneti pe fiecare cate o bucata de capsuna, apoi cu un dui cu varf foarte subtire, le glazurati cu ciocolata neagra. Le lasati 10-15 minute ca sa se usuce ciocolata, apoi este numai buna de servit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de capsuni si ciocolata alba, fara zahar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura "Trandafir", cu mere, nuca si crema de vanilie

Postat de merisor67

Prajitura "Trandafir", cu mere, nuca si crema de vanilie

Pentru aluat: frecam untul cu zaharul si sarea pana devine spumos, adaugam pe rand si omogenizam: oul, uleiul, laptele si la final faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul....

Citeste continuarea

Pandişpan cu cremă de vanilie şi portocală

Postat de diaconta

Pandişpan cu cremă de vanilie şi portocală

Pandispanul e foarte simplu de pregatit,va trebuie doar un mixer bun si …rabdare. Am mixat cele 7 oua cu zaharul si sarea 15-20 de minute,pâna isi tripleaza volumul si obtinem...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Comentarii

la 30.06.2020, 19:51
la 30.06.2020, 20:13
Arata delicios!
la 30.06.2020, 20:30
Ce mult îmi place cum arată...!
la 30.06.2020, 20:30
la 30.06.2020, 20:47
Minunat arata! Cred si eu ca a fost delicioasa!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking