Desert prajitura cu crema de iaurt si visine

Postat de mirela0911 in Prajituri
28 Mar 2019 | 13503 vizualizari
Desert prajitura cu crema de iaurt si visine

Nici nu am cuvinte sa o descriu ..... o nebunie! :X Nu e mare lucru de preparat iar gustul este de .... maivreau! :)))

Ingrediente

Pt. blat:

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 8 lg zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 2 lg apa rece
  • 2 lg ulei
  • 4 lg faina
  • 1 lgt praf de copt

Pt. crema de iaurt:

  • 550 g iaurt grecesc
  • 200 ml frisca lichida
  • 120 g zahar pudra vanilat
  • 1 plic gelatina
  • visine fara samburi (de la congelator am avut)

Pt. insiropat:

  • 400 ml apa
  • 3 lg zahar
  • 1 lgt esenta de lamaie

Pt. ornat:

  • 200 ml smantana pt. frisca
  • 100 ml frisca lichida
  • 2 lg zahar pudra vanilat
  • visine fara samburi

Mod de preparare

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare, apoi se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza bine pana se topeste. Se adauga apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se toarna peste albusuri. Se amesteca cu o spatula pana se omogenizeaza compozitia. Faina cu praful de copt se amesteca si se incorporeaza in spuma cu miscari usoare. Se toarna compozitia intr-o tava de 20x30 cm si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt cca 25-30 de minute. Cand este gata, se scoate din cuptor, se lasa usor sa se racoreasca apoi se scoate pe un gratar. Cand este foarte bine racit se taie in doua pe orizontala.

Siropul: intr-un ibric se pune apa si zaharul. Se lasa sa dea 1-2 clocote apoi se lasa la racit. Se pune esenta de lamaie.

Crema: Intr-un bol se pune iaurtul si se amesteca cu zaharul pudra vanilat. Frisca se bate separat apoi se incorporeaza in iaurt.

Intre timp se pune gelatina la hidratat apoi se incalzeste usor pana se dizolva granulele. Se lasa sa se raceasca usor apoi se toarna peste crema de iaurt. Se omogenizeaza bine. Se adauga in crema de iaurt visinele fara samburi. Se amesteca si se lasa deoparte.

In tava in care s-a copt blatul se asaza o folie alimentara. Se asaza o parte a blatului, se insiropeaza apoi se distribuie uniform crema de iaurt. Se asaza deasupra cel de-al doilea blat insiropat, se acopera cu capetele de folie si se da la frigider peste noapte.

Intr-un bol se mixeaza smantana cu frisca impreuna cu zaharul pudra vanilat. 

A doua zi se scoate tava de la frigider, se scoate prajitura pe un platou si se indeparteaza folia. Se taie marginile pentru a avea un aspect mai frumos. Sa vedeti ce s-au mancat marginile, bataie a fost pe ele! :))) Se unge deasupra cu un strat de frisca apoi se portioneaza in bucati, dupa preferinte.

Se orneaza cu frisca fiecare bucatica de prajitura apoi se asaza deasupra visine. Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de iaurt si visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura cu visine si ciocolata

Postat de oanapl

Desert prajitura cu visine si ciocolata

Pentru blat, mixezi albușurile cu puțină sare până devin spumoase, apoi adaugi treptat zahărul măcinat amestecat cu zaharul vanilat. După ce ai adăugat jumătate din cantitatea de...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu visine si frisca

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu visine si frisca

Blatul: Separati ouale. Albusurile le mixati spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana obtineti o spuma ferma. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le turnati peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.03.2019, 20:28
buna buna
la 28.03.2019, 20:40
Vai ce pofta imi esteee
la 28.03.2019, 21:14
Ia sa facem o vizita la Tg lu`M....
la 28.03.2019, 21:19
Foarte buna!
la 28.03.2019, 21:22
Tare buna si frumoasa!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking