Desert prajitura cu crema de nectarine

Postat de sufletista in Prajituri
28 Iul 2017 | 3049 vizualizari
Desert prajitura cu crema de nectarine

Ingrediente

  • Blat
  • 6 oua
  • 10 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 plic cacao (50 g )
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri lapte
  • un praf de sare
  • 1 lingurita rasa bicarbonat
  • Crema
  • 100 g ciocolata alba
  • 500 ml frisca
  • esenta de vanilie
  • 1 kg nectarine
  • Decor
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca
  • 200 ml frisca

Mod de preparare

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam 5 linguri de zahar si mixam pana ce se topeste si devine o bezea.

Galbenusurile le mixam cu zaharul ramas pana ce se deschide la culoare, adaugam uleiul si laptele, mixam pana ce se incorporeaza. Adaugam cacaua amestecata cu faina si bicarbonatul, mixam pana ce se incorporeaza.

Adaugam spuma de albusuri si amestecam usor cu o paleta.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (eu am ales tava dreptunghiulara), dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca foarte bine, dupa care taiem in 2.

Crema-

Intr-un ibric, adaugam 200 ml frisca, ciocolata rupta bucatele si punem pe foc, amestecand continuu pana ce se topeste, acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.

Spalam nectarinele, le curatam de coaja, jumatate din ele le pasam cu blenderul sau cu furculita, daca sunt foarte coapte, restul le taiem cubulete.

Mixam pana ce isi dubleaza volumul, adaugam restul de frisca ope care am mixat-o inainte, omogenizam. Adaugam nectarinele pisate si amestecam pana ce se omogenizeaza.

Pe un platou, adaugam prima foaie de blat, o insiropam, adaugam crema de nectarine si dam la rece 10 minute. Adaugam a 2 foaie, o insiropam si dam la rece 2 ore.

Imbracam prajitura cu frisca mixata si dam la rece 10 minute.

Topim ciocolata cu frisca si glazuram prajitura.

Decoram dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de nectarine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura rasturnata cu branza si dovleac

Postat de sufletista

Desert prajitura rasturnata cu branza si dovleac

Dovleacul curata de coaja il dam prin razatoare, il calim cu zaharul si condimente dupa gust. Branza o amestecam cu ingredientele, daca este prea uscata se mai adauga 1 lingura de smantana sau...

Citeste continuarea

Negresa cu caramel, nuca si bezea

Postat de privatelaura

Negresa cu caramel, nuca si bezea

Untul moale, semintele de vanilie si zaharul le mixam spuma foarte bine. Adaugam ciocolata topita, cacaoa. Adaugam cate un galbenus, amestecand in continuare. Laptele il turnam putin cate putin,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2017, 20:42
la 28.07.2017, 20:59
la 28.07.2017, 21:07
Cam mare dezmat pe la tine prin batatura...
la 28.07.2017, 21:14
Cu siguranta a iesit un deliciu, din care eu vreau sa ma infrupt!
la 28.07.2017, 21:14

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking