Desert prajitura cu crema de ness, frisca si nuci

Postat de gaby_d in Dulciuri
16 Feb 2015 | 36526 vizualizari
Desert prajitura cu crema de ness, frisca si nuci

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • un varf cutit sare
  • Crema de ness:
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • o lingura ness
  • 200 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 2 lingurite varf faina
  • Frisca:
  • 100 ml frisca lichida indulcita
  • 100 gr smantana pentru gatit cu 25% grasime
  • 2 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat
  • nuci prajite tocate pentru ornat sau nuci caramelizate tocate

Mod de preparare

Blat: Pune intr-un bol albusurile si mixeaza-le spuma impreuna cu un varf cutit sare. Adauga treptat zaharul si mixeaza pana e diluat complet, compozitia formeaza tepi la atingere si se tine de paletele mixerului. Adauga apoi galbenusurile, faina cernuta si nuca macinata. Omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus. Pune intr-o tava hartie pentru copt. Luati compozitia lingura cu lingura, o puneti in tava si nivelati frumos. Dati tava in cuptorul preincalzit si coaceti blatul la foc mic spre mediu pana prinde o culoare aurie la suprafata si trece testul cu scobitoarea.

Crema de ness: Mixeaza untul spuma. Intr-un vas cu fund dublu pune galbenusurile, ness-ul, zaharul si faina si omogenizeaza. Adauga, putin cate putin, laptele si omogenizeaza. Pune vasul pe foc, la foc mediu si lasa la fiert, amestecand continuu, pana ce compozitia se ingroasa si devine ca o smantana legata. Nu va speriati cand incepe sa capete aspect de cocoloase, amestecati energic in continuare, pe foc, si se va omogeniza frumos. Pune vasul intr-un alt vas in care ai pus apa rece si amesteca usor pana se raceste budinca. Cand s-a racit complet adauga untul si mixeaza totul pana la omogenizarea completa.

Frisca: Pune intr-un bol frisca, smantana, zaharul si zaharul vanilat si mixeaza pana obtii o compozitie cu textura ferma, legata.

Asamblare: Taie in doua, pe orizontala, blatul cu nuca. Asaza o foaie de blat, intinde jumatate din crema de ness, niveleaza frumos, intinde jumatate din cantitatea de frisca si niveleaza iar.

Asaza deasupra a doua felie de blat si procedeaza la fel cu restul de crema si frisca.

Deasupra presara nuca prajita, nuca macinata sau nuci caramelizate, tocate.

Eu am pus prima varianta si s-a completat perfect cu dulceata prajiturii.

Lasa la frigider cateva ore, apoi portioneaza prajitura.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de ness, frisca si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Delicioasa

Postat de GeorgianaGrigorescu

Desert prajitura Delicioasa

Eu am folosit 200 g nuci si 200 g mix de nuci de la Lidl. Din cele 400 g, 50 g le-am macinat, iar restul le-am tocat grosier. Pentru blat am mixat albusurile spuma cu un praf de sare, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2015, 18:41
Profit ca inca nu esti in garda si ma sevesc singura
la 16.02.2015, 18:41
buna rau si frumoasa
la 16.02.2015, 18:43
la 16.02.2015, 19:01
Minunata!...ca tine
la 16.02.2015, 19:10
Super buna!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking