Desert prajitura cu crema lemon curd

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
17 Apr 2018 | 4975 vizualizari
Desert prajitura cu crema lemon curd

Sa va povestesc putin din experienta mea cu lemon curd. Acum vreo 7-8 ani, am incercat eu sa pregatesc aceasta vestita crema, lemon curd. Fac totul dupa o reteta de pe net si eram nerabdatoare sa o folosesc la o prajitura. Cand am gustat-o, dupa ce s-a racit, avea un gust oribil, nu mi-a placut deloc. Deci, la gunoi cu ea! Acum, dupa ce au trecut anii, totusi am vrut sa fac iarasi aceasta crema, ca imi plac mult cremele cu citrice. De aceasta data a fost un mare succes, a iesit super delicioasa si nu avea acel gust de la prima incercare, deci clar gresisem undeva acum cativa ani 😀😀😀. Am pregatit un blat cu nuca, am amestecat crema de lamaie cu mascarpone, frisca, cateva bucati de piersica si prajitura a iesit minunata! Crema putin acrisoara m-a cucerit! Este o prajitura de pregatit si musafirilor, care sigur o sa fie incantati!

Ingrediente

  • Pentru blat:
    • 4 oua
    • 4 linguri zahar
    • 4 linguri ulei
    • 100 gr nuca macinata
    • 3 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 2 lingurite vanilie
    • un praf de sare
    Pentru lemon curd:
    • 4 lamai micute
    • 3 oua
    • 150 gr zahar
    • 100 gr unt de 80% grasime
    Pentru crema:
    • 250 gr mascarpone
    • 2 linguri zahar pudra
    • 100 ml frisca lichida
    • 3 jumatati de piersici din compot
    • lemon-ul curd pregatit mai sus
    Pentru decor:
    • 100 gr ciocolata alba
    • 30 ml frisca lichida
    • 1 varf mic de colorant pudra rosu

Mod de preparare

Blatul: Galbenusurile le mixati cu zaharul pana se albesc, adaugati uleiul. Incorporati faina, nuca macinata, praful de copt si vanilia. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare, le incorporati in compozitia de mai sus. Ungeti cu unt si tapetati cu hartie de copt o tava rotunda cu diamentrul de 26 cm, turnati compozitia si o nivelati. Introduceti blatul in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 15-17 minute, pana trece testul scobitorii. Cand este gata, il scoateti din cuptor si il lasati sa se raceasca.

Lemon-ul curd: Lamaile spalate foarte bine, eu am folosit bio, le radeti coaja, apoi stoarceti zeama pe care o treceti printr-o sita. Intr-un vas de inox puneti ouale cu zaharul, le amestecati bine cu un tel. Adaugati zeama de lamaie si jumatate din coaja rasa de lamaie. Transferati bolul pe baie de aburi, amestecati continuu, pana zaharul se topeste complet, iar crema se ingroasa. Cand este gata, dati crema deoparte, puneti untul taiat cubulete si amestecati bine pana se incorporeaza. Lasati sa se tempereze, apoi o acoperiti si o dati la frigider pana se raceste complet. Crema: Intr-un bol mixati mascarponele cu zaharul pudra. Opriti 3 linguri de lemon curd, restul il puneti peste mascarpone, mixati. Frisca o bateti spuma si o incorporati in crema de mai sus, cu ajutorul unei palete. Jumatatile de piersici le taiati cubulete. Blatul rece il asezati pe un platou, montati un inel detasabil in jurul sau. Ungeti blatul cu lemon curd-ul oprit, puneti jumatati din crema, bucati de piersici, restul de crema si nivelati.

Decorul: Ciocolata alba rupta bucatele, o amestecati cu frisca lichida si le transferati pe baie de aburi. Amestecati continuu pana ciocolata este complet topita. Turnati usor ciocolata topita peste prajitura. Opriti putina ciocolata topita, puneti colorant rosu si cu un pos cu varful mic, faceti cateva puncte. Cu ajutorul unei scobitori faceti modelul. Dati prajitura 3-4 ore la frigider sau chiar peste noapte. O scoateti de la rece, indepartati inelul, portionati si serviti!

Sa aveti pofta!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema lemon curd" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura cu mere si bezea

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura cu mere si bezea

Se incepe cu umplutura mai intai. Se curata merele de coaja si seminte, se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie, se pun impreuna cu zaharul intr-un tuci la foc, iar dupa ce se...

Citeste continuarea

Desert tarta cu pere si branza

Postat de oanapl

Desert tarta cu pere si branza

  Pentru aluat, mixezi oul cu zahărul măcinat, apoi adaugi uleiul, sarea È™i brânza È™i le mixezi bine. Eu am folosit un mixer vertical pentru a mărunÈ›i brânza cât...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.04.2018, 11:12
la 17.04.2018, 11:22
buna buna
la 17.04.2018, 12:18
trebuie sa incerc si eu crema asta
la 17.04.2018, 12:26
Minunat!
la 17.04.2018, 12:38
Minunata

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking