Desert prajitura cu dovleac si ciocolata (fara gluten, low carb)

Postat de ctlina in Prajituri
23 Ian 2020 | 2799 vizualizari
Desert prajitura cu dovleac si ciocolata (fara gluten, low carb)

Combinatia dovleac-ciocolata este foarte buna. Daca nu va place dovleacul nu-l veti simti este succes garantat si mancati legume cu ocazia aceasta. Am facut-o in varianta low carb cu indulcitor natural in loc de zahar brun. Era suficient de dulce pentru gustul meu. Alte retete cu dovleac aici.

Ingrediente

  • 170 gr de ciocolata neagra
  • 300 gr de piure de dovleac copt
  • 4 oua
  • 10-15 picaturi de indulcitor natural stévia cu aroma de migdale amara
  • 80 gr indulcitor natural érythritol (in loc de 100 gr zahar brun)
  • 40 gr de pudra de migdale
  • 20 migdale intregi

Mod de preparare

Pregatiti inainte piureul de dovleac.

Incalziti cuptorul la 180°C.
Taiati dovleacul in 2, indepartati semintele si puneti-l pe o tava acoperita cu hartie de copt (fata taiata direct pe hartie).
Coaceti-l cel putin 40 de minute. Al meu era mare l-am lasata o ora. Trebuie ca cutitul sa intre usor in el.

Scoateti din cuptor si lasati un pic sa se raceasca.

Indepartati coaja cu un cutit sau scobiti si adunati 'carnea' de dovleac intr-un castron.

Daca coaceti dovleacul imediat puneti ciocolata peste piureul cald si topiti-o direct.

Daca piureul este rece sau congelat ca-n cazul meu incalzititi impreuna piureul si ciocolata pe foc la bain-marie sau la microunde (decongelati piureul inainte) 2-3 minute.

Amestecati bine ciocolata cu dovleacul.

Bateti ouale intregi cu indulcitorurile (sau cu zaharul) timp de 5 minute.

Adaugati pudra de migdale si amestecul ciocolata-dovleac.

Puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt 20/20 cm. Decorati cu migdale.

Dati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 25 de minute.

Cand suprafata incepe sa crape opriti, trebuie sa ramana moale dedesupt.

Lasati-o 10 minute in cuptorul oprit, apoi scoateti si  lasati sa se raceasca complet in tava.

Taiati in portii si serviti .

Eu am servit-o cu unt din mere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu dovleac si ciocolata (fara gluten, low carb)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu ciocolata, piureu de dovleac si afine

Postat de ctlina

Desert prajitura cu ciocolata, piureu de dovleac si afine

Pregatiti inainte piureul de dovleac- ca-n aceasta  reteta  . Daca coaceti dovleacul imediat puneti ciocolata peste piureul cald si topiti-o direct. Daca piureul este rece sau congelat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.01.2020, 21:36
Ce bine arata!
la 23.01.2020, 21:40
Arata bine !!!!
la 23.01.2020, 22:03
la 23.01.2020, 22:35
Buna!
la 24.01.2020, 08:18
Buna!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking