Ingrediente
- 170 gr de ciocolata neagra
- 300 gr de piure de dovleac copt
- 4 oua
- 10-15 picaturi de indulcitor natural stévia cu aroma de migdale amara
- 80 gr indulcitor natural érythritol (in loc de 100 gr zahar brun)
- 40 gr de pudra de migdale
- 20 migdale intregi
Mod de preparare
Pregatiti inainte piureul de dovleac.
Incalziti cuptorul la 180°C.
Taiati dovleacul in 2, indepartati semintele si puneti-l pe o tava acoperita cu hartie de copt (fata taiata direct pe hartie).
Coaceti-l cel putin 40 de minute. Al meu era mare l-am lasata o ora. Trebuie ca cutitul sa intre usor in el.
Scoateti din cuptor si lasati un pic sa se raceasca.
Indepartati coaja cu un cutit sau scobiti si adunati 'carnea' de dovleac intr-un castron.
Daca coaceti dovleacul imediat puneti ciocolata peste piureul cald si topiti-o direct.
Daca piureul este rece sau congelat ca-n cazul meu incalzititi impreuna piureul si ciocolata pe foc la bain-marie sau la microunde (decongelati piureul inainte) 2-3 minute.
Amestecati bine ciocolata cu dovleacul.
Bateti ouale intregi cu indulcitorurile (sau cu zaharul) timp de 5 minute.
Adaugati pudra de migdale si amestecul ciocolata-dovleac.
Puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt 20/20 cm. Decorati cu migdale.
Dati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 25 de minute.
Cand suprafata incepe sa crape opriti, trebuie sa ramana moale dedesupt.
Lasati-o 10 minute in cuptorul oprit, apoi scoateti si lasati sa se raceasca complet in tava.
Taiati in portii si serviti .
Eu am servit-o cu unt din mere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu dovleac si ciocolata (fara gluten, low carb)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|