Desert prajitura cu foi

Postat de Constelatialeu in Prajituri
14 Aug 2021 | 2916 vizualizari
Desert prajitura cu foi

O combinatie intre foi de cremsnit si foi de bezea cu nuca si cacao, asa pe repede-nainte ca Mandru mi-s Bucataras si am ''retete de suflet''

Ingrediente

  • 3 Foi de cremsnit- gata facute, ca n-am avut timp e bibilit sa ma apuc eu sa le fac
  • Foi de bezea cu nuca si cacao
  • 200 g albusuri
  • 200 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 30 g amidon
  • 50 g cacao
  • Crema
  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • un praf de sare
  • 500 ml lapte 3,5% grasime
  • vanilie bourbon
  • 150 g unt cu 82% grasime
  • Frisca
  • 300 ml smatana dulce pentru frisca 30% grasime
  • 3 pliculete zahar vanilat

Mod de preparare

Foi de bezea : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul, amidonul si  am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat nuca macinata, cacaoa cernuta si am incorporat cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava de la aragaz cu hartie de copt si am intins compozitia in tava. Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, am copt circa 30 min. Am scos tava din cuptor si al lasat sa se raceasca bine foaia, apoi am taiat marginile si am taiat in doua foaia de bezea.

Crema : Galbenusurile cu un praf de sare si zaharul le-am mixat bine cca 5 min, apoi am adaugat amidonul si am diluat cu lapte, am pus vasul pe baie d eabur si am amestecat continuu pana a inceput sa  se ingroase crema. Am tras vasul d epe baia de abur, am adaugat vanilia si untul si am omogenizat. Pentru ca timpul nu-mi permitea sa lasa sa se raceasca in tihna, am pus vasul in chiuveta cu apa rece si am amestecat pana a inceput sa se raceasca crema.

Frisca: Smantana dulce, rece de la frigider, am mixat-o impreuna cu zaharul vanilat pana am obtinut o frisca ferma.

Frisca obtinuta am incorporat-o in crema racita.

Asamblare : In primul rand ''am retusat'' foile de cremsnit la dimensiunea foilor de bezea, adica am taiat din ele cu ajutorul unei foarfece, cu grija sa nu le rup. Foarte bune foile de la Boromir, nu sau rupt deloc. Dupa ce mi-am pregatit foile, am inceput asamblarea prajiturii.Pe un platou, tava, etc, am asezat prima foaie de cremsnit, am intins o parte din crema, apoi am asezat foaia de bezea, peste care am intins un start de crema, peste crema am pus a doua foaie de cremsnit, strat de crema, foaia de bezea , strat crema , foaia a treia de cremsnit si ultimul strat de crema. Deasupra am faramitat din resturile de foi.Am dat prajitura la frigider pentru cateva ore bune, de preferat sa stea cam o zi, sa intre bine crema in foi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu blat din albusuri, crema fina de zmeura si ciocolata

Postat de momo121

Desert prajitura cu blat din albusuri, crema fina de zmeura si ciocolata

Pentru blat:        Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma....

Citeste continuarea

Desert prajitura aniversara cu mousse de cirese si ciocolata alba

Postat de momo121

Desert prajitura aniversara cu mousse de cirese si ciocolata alba

Pentru blat: Separam ouale, iar prima data mixam albusurile cu un praf de sare pana se intareste ca o spuma, apoi mixam galbenusurile cu zaharul pana isi schimba culoarea, adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.08.2021, 01:26
la 15.08.2021, 10:10
Foile alea ale tale de bezea cu nuca sunt belea! Cu cacao sa fara, sunt deliciu!
la 15.08.2021, 10:48
Buna!
la 15.08.2021, 11:27
Foarte buna!
la 15.08.2021, 12:30
Vad ca ti-ai cam facut de cap cu atatea bunatati! Si mi-ai facut si pofta pe deasupra...

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking