Desert prajitura cu foi cu nuca si crema de lime

Postat de sufletista in Prajituri
13 Apr 2018 | 2723 vizualizari
Desert prajitura cu foi cu nuca si crema de lime

Bunatati de Paste

Ingrediente

  • Foi:
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 100 g untura
  • 200 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 1 lime
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • aprox 700 g faina
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 1 l lapte
  • 150 g zahar
  • 7 linguri amidon
  • 200 g mascarpone
  • 2 lime
  • esenta de vanilie
  • 1 cutie compot de fructe

Mod de preparare

Foile: Amestecam 500 g faina cu zaharul, nuca macinata.

Intr-un  bol amestecam untul cu untura, laptele, coaja de lime, adaugam esenta de vanilie, praful de copt, bicarbonatul stins in zeama de la 1/2 lime. Treptat punem faina amestecand cu o lingura pentru inceput, dupa care framantam cu mana pana ce rezulta un aluat omogen si elastic.

Invelim in folie alimentara si dam la rece 30 minute.

Scoatem aluatul si il impartim in 4 bucati egale, fiecare bucata o intindem pe masa presarata cu faina si o mutam apoi cu ajutorul sucitorului pe dosul tavii de aragaz. Coacem pe rand foile la foc potrivit pantru cateva minute, apoi le lasam la racit.

Crema: Intr-un bol batem galbensurile cu putin lapte, adaugam amidonul, amestecam pana ce este bine omogenizat. Turnam amestecul peste laptele fierbinte amestecand continuu.

Punem pe foc potrivit amestecand continuu cu un tel pana ce se ingroasa ca o budinca, apoi adaugam zeama de la lime si coaja daca dorim, esenta de vanilie si amestecam bine. Acoperim cu o folie alimentara si lasam crema sa se raceasca.

Intr-un vas mixam mascarponele, adaugam treptat crema racita mixand la viteza mica pana ce se omogenizeaza bine.

Adaugam in crema fructele scurse bine si amestecam cu o spatula.

Ansamblare: In tava in care am copt foile adaugam prima foaie, apoi crema si tot asa pana terminam cu ultima foaie. Apasam usor si adaugam ceva greu deasupra si dam la frigider peste noapte. A doua zi se poate portiona.

Se decoreaza cu zahar pudra sau cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi cu nuca si crema de lime" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu crema de lamaie si glazura de ciocolata

Postat de Zamfira

Prajitura cu crema de lamaie si glazura de ciocolata

Pregătim cele 3 foi de prăjitură Amestecăm toate ingrediente, doar smântâna o adăugăm treptat. Vom obţine un aluat elastic din care vom obţine 3...

Citeste continuarea

Prajitura cu branza a la Miha

Postat de cris2711

Prajitura cu branza  a la Miha

Intr-un castron se mixeaza cele 2 oua cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat,in compozitie. Se mixeaza bine pana isi mareste volumul. Se adauga uleiul si se amesteca cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.04.2018, 17:31
la 13.04.2018, 18:08
Tare bune!
la 13.04.2018, 18:19
Ce buna trebuie sa fie!
la 13.04.2018, 19:16
la 13.04.2018, 19:39
Foarte bun!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking