Desert prajitura cu foi cu suc de rosii si crema de branza

Postat de diaconta in Prajituri
27 Oct 2015 | 10803 vizualizari
Desert prajitura cu foi cu suc de rosii si crema de branza

O prăjitură cu o reţetă extrem de simplă, dar foarte gustoasă. Pentru foi m-am inspirat de la Diva în bucatarie, am redus doar cantitatea de zahăr. Eu am preferat să le umplu cu o cremă de brânză. Nouă ne-au plăcut foarte mult.

Ingrediente

Foi:

  • 15 linguri suc de rosii
  • 15 linguri ulei
  • 13 linguri zahar
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • vanilie
  • coaja de lamâie
  • 750 g faina

Umplutura:

  • 700 g brânza de vaci
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri smântâna
  • vanilie
  • coaja de lamâie
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri griş
  • zahar pentru pudrat

Mod de preparare

Foi:  Am amestecat sucul de rosii cu uleiul si zaharul. Am adaugat praful de copt stins cu lamâie, sarea si aromele, apoi am încorporat treptat faina, pana ce am obtinut un aluat elastic, destul de tare ca sa putem întinde foile.

Eu am folosit 750 g de faina, dar s-ar putea sa fie nevoie de mai putina sau sa mai adaugati. Aceasta depinde mult de restul ingredientelor, precum si de tipul fainii folosite.

Am pus aluatul acoperit cu o folie la frigider pentru jumatate de ora. Am împartit aluatul în 4 bucati si am copt 4 foi pe dosul tavii. Am copt fiecare foaie maxim 15 minute la 180 de grade.

Pentru a lucra mai usor, eu tai hârtie de copt de dimensiunea tavii, întind foaia pe ea si o transfer pe dosul tavii pe care o coc. Când scot foile de la cuptor le pun cu tot cu hârtia de copt una peste alta într-o alta tava si le las la racit.

Umplutura: Am pus laptele la fiert cu 2 linguri de zahar. Când a început sa fiarba am pus grisul în ploaie, amestecând cu un tel. Compozitia nu trebuie sa fie prea groasa, deoarece se va îngrosa dupa ce se raceste. L-am lasat la racit. Brânza am mixat-o cu celelalte 2 linguri de zahar, smântâna, vanilia si coaja de lamâie. Apoi am încorporat si grisul racit.

Dupa ce foile s-au racit, am montat prajitura alterand foile si crema si le-am lasat la frigider peste noapte, astfel foile se vor înmuia foarte bine.

Am pudrat la final cu zahar.

Poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi cu suc de rosii si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert gogosi rapide

Postat de MotanLaOale

Desert gogosi rapide

Intr-un castron, se mixeaza ouale cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga laptele fierbinte amestecat cu drojdia. Se adauga faina si se omogeniseaza cu telul. Se lasa...

Citeste continuarea

Desert cozonac cu untura in aluat

Postat de merisor67

Desert cozonac cu untura in aluat

Ca la orice aluat de cozonac, toate ingredientele trebuie ținute la temperatura camerei, cam cu 1-2 ore înainte de a le folosi. Făina se cerne de două ori pentru a o aera. La mijlocul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.10.2015, 22:14
ce frumoasa si gustoasa
la 27.10.2015, 22:17
Delicioasă!
la 27.10.2015, 22:36
buna buna
la 28.10.2015, 06:14
Aaaaaaa, trebuie să încerc și eu cu brânză, cred ca a fost buuuuna de tot!
la 28.10.2015, 06:38
delicioasa

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking