Desert prajitura cu foi de bezea si creme de ciocolata

Postat de Constelatialeu in Prajituri
1 Mai 2021 | 3911 vizualizari
Desert prajitura cu foi de bezea si creme de ciocolata

Retete pascale

Ingrediente

  • Foi de bezea 3 buc - ingrediente pentru o foaie si se tripleaza
  • 150 g albus
  • 150 g zahar tos
  • 150 g alune de padure prajite si taiate grosier
  • 1 lingura amidon cca 30 g
  • un praf de sare
  • Frisca
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 3 pliculete de zahar vanilat
  • Crema de ciocolata neagra
  • 200 g ciocolata neagra Callebaut
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahar pudra
  • esenta vanilie
  • 200 g frisca batuta mai lejer
  • Crema de ciocolata alba si ness
  • 200 g ciocolata alba Callebaut
  • 250 g mascarpone
  • 50 g zahar pudra
  • 4 lingurite de ness
  • 200 g frisca batuta mai lejer

Mod de preparare

Foi de bezea : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez , am adaugat si amidonul, am mai mixat cca 2-3 min. La final am incorporat alunele prajite si taiate grosier. Am tapetat cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de 36/26 cm, am intins bezeaua, am nivelat si am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, am lasat cca 15 min, apoi am redus temperatura si am lasat usa intredeschisa la cuptor, bezeaua trebuie sa se usuce. Cand a fost coapta am scos-o din cuptor, am udat cu apa rece blatul de lucru, am asezat foaia de bezea si cu ajutorul unui cutit am desprins bezeaua de foaia de copt. Am lasat sa se raceasca bine. Am procedat la fel de inca doua ori. Am obtinut 3 foi de bezea. Eu le-am copt cu o zi inainte sa asamblez prajitura.

Frisca : Smantana pentru frisca ,rece de la frigider, am pus-o intr-un bol am adaugat zaharul vanilat si am mixat pana am obtinut o frisca mai lejera.

Crema de ciocolata neagra. Intr-un castron am pus mascarponele, zaharul si esenta de vanilie, am mixat bine, apoi am pus sa se topeasca ciocolata si am incorporat-o in crema de mascarpone, la final am adaugat 200 g frisca batuta lejer.

Crema de ciocolata alba cu ness .Intr-un castron am pus mascarponele cu zaharul si am mixat bine, apoi am adaugat si ness-ul si am continuat sa mixez 2-3 min, dupa care am adaugat ciocolata topita si am mixat 2-3 min. La final am incorporat frisca batuta lejer.

 Asamblare : Am asezat prima foaie de bezea, am intins crema de ciocolata neagra ( am oprit putina pentru decor), am asezat a doua foaie de bezea, am intins crema de ciocolata alba si ness ( am oprit putin pentru decor), am asezat si ultima foaie de bezea, am presat putin sa se faca aderenta, am dat tava la rece cca 30 min, apoi am portionat-o apoi am ornat cu crema oprita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi de bezea si creme de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert mini tarte cu cirese

Postat de merisor67

Desert mini tarte cu cirese

Mai întâi, pregătim umplutura de cireșe. Îndepărtăm sâmburii de la cireșe și le punem într-un bol. Adăugăm zahărul peste ele, le amestecăm și le dăm...

Citeste continuarea

Placinta cu branza si visine

Postat de merisor67

Placinta cu branza si visine

Îndepărtăm sâmburii de la vișine și presărăm zahărul vanilat peste ele. Le lăsăm să se odihnească așa, până se decongelează aluatul de foietaj. Amestecăm...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.05.2021, 23:08
la 02.05.2021, 09:07
Ce-mi place!
la 02.05.2021, 10:04
Delicioasa!
la 02.05.2021, 10:59
Deliciu!
la 02.05.2021, 11:06
Super cremoasă!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking