Desert prajitura cu foi de bezea si nuca caramelizata

Postat de diaconta in Prajituri
21 Ian 2018 | 7828 vizualizari
Desert prajitura cu foi de bezea si nuca caramelizata

M-am gândit că ar fi bine să dau o utilitate albuşurilor de ou păstrate la congelator. Dacă tot aveam şi nucă, de la grădină, am pregătit aceasta prăjitură. Pentru umplutură am preferat o cremă de vanilie cu lamâie.   Straturi de blat crocant cu nucă, cremă de vanilie acrişoară, nucă şi caramel. Ce poate fi mai bun?

Ingrediente

Foi de bezea cu nucă(tava de 35x28 cm):

  • 10 albusuri de ou
  • 14 linguri zahar
  • 100 g amidon alimentar
  • Sucul de la ½ lamâie
  • Sare
  • Zahar vanilat
  • 250 g nuca prajita,tocata grosier

Crema de vanilie şi lamâie:

  • 4 galbenusuri de ou
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic budinca vanilie(sau 100 g amidon)
  • 500 ml lapte
  • 100 g unt 82% grasime
  • Sucul de la ½ lamâie

Pentru caramel:

  • 6 linguri zahar

Pentru nuca caramelizata:

  • 100 g nuca tocata
  • 7 linguri zahar

Am mai folosit 200 ml smântâna pentru frisca

Mod de preparare

Am pregatit mai întâi crema ca sa se raceasca.

Am mixat galbenusurile cu zaharul, am adaugat sucul de lamâie, praful de budinca, lapte cât sa diluez totul.

Restul laptelui l-am pus pe foc. Când s-a înfierbîntat, am luat vasul de pe foc si am pus crema de oua, amestecând cu un tel pentru a nu obtine cocoloase.

Am pus vasul iarasi pe foc pâna s-a îngrosat.

Am luat de pe foc si cât a fost fierbinte, am încorporat untul taiat cubulete.

Am pus o folie direct peste crema si am lasat-o sa se raceasca.

Am pregatit apoi foile din bezea.

Eu am pregatit toata compozitia odata si am copt 3 foi.

Nuca am prajit-o, apoi am taiat-o.

Am mixat albusurile foarte bine cu un praf de sare si am adaugat apoi pe rând zaharul. La final sucul de lamâie.

Am pus nuca taiata si amidonul si am amestecat usor pentru ca spuma obtinuta sa nu se lase.

In tava pregatita cu hârtie de copt, am pus o treime din compozitie si am copt 20 de minute la 180 de grade C.

La fel am procedat cu celelalte doua foi.

L-am lasat sa se raceasca.

Am caramelizat 6 linguri de zahar si am pus peste doua dintre foi.

Am pregatit si nuca caramelizata, cea care am pus-o deasupra prajiturii.

Am caramelizat 7 linguri de zahar, când a capatat culoarea chihlimbarului, am adaugat nuca.

Am rasturnat apoi pe o hârtie de copt. Când s-a racit, am tocat-o la robot.

Am asamblat apoi prajitura.

Pe prima foaie caramelizata, am pus un strat de crema de vanilie, a doua foaie caramelizata, crema de vanilie si un strat de frisca.

A treia foaie, crema de vanilie, frisca si nuca caramelizata.

Am lasat la frigider peste noapte, apoi am servit.

S-aveţi poftă !!!!

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi de bezea si nuca caramelizata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarte geometrice

Postat de Constelatialeu

Desert tarte geometrice

Aluat : Intr-un bol am cernut faina, am adaugat zaharul si sarea si am amestecat sa se intrepatrunda ingredientele. Separat am taiat in cubulete mici untul foarte rece si l-am adaugat in castron,...

Citeste continuarea

Rulada cu crema de portocale

Postat de Creatsa

Rulada cu crema de portocale

Separa albusurile de galbenusuri. Intr-un bol mixeaza galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul,se deschid la culoare si devin cremoase. Adauga uleiul si apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.01.2018, 23:16
Seara buna,v-am adus o prajitura ca sa-mi iertati absenta.Va pupacesc pe toti
la 21.01.2018, 23:26
Ce buna este
la 21.01.2018, 23:57
la 22.01.2018, 00:55
buna buna
la 22.01.2018, 01:46
Tare mi-ar plăcea să fac o asemenea prăjitură, dar nu cred că pot face foi de bezea... Cuptorul meu nu este așa cum aș vrea, din păcate. Iar prăjitura aceasta este delicioasă!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking