Desert prajitura cu foi de bulion

Postat de oanapl in Prajituri
9 Dec 2017 | 4514 vizualizari
Desert prajitura cu foi de bulion

reteta romaneasca Această rețetă delicioasă am pregătit-o cu ceva timp în urmă, după o rețetă de pe blogul Laurei N., pe care o pup și îi mulțumesc pentru rețetă. :-*

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 12 linguri ulei
  • 10 linguri bulion diluat cu apă
  • 4 linguri zahăr brut
  • 2 linguri griș
  • 1/2 kg făină
  • 1/2 linguriță bicarbonat
  • 1 linguriță zeamă lămâie
  • pentru cremă:
  • 1,5 l lapte dulce
  • 200 g griș
  • 200 g unt
  • coajă de portocală
  • 5 linguri zahăr brut
  • 400 g gem de caise

Mod de preparare

Într-un castron, amesteci uleiul și zahărul până se topește acesta din urmă. Adaugi bulionul și bicarbonatul stins în puțină zeamă de lămâie.
Adaugi făina și amesteci, apoi începi să frămânți un aluat pe care îl dai o jumătate de oră la frigider.
Îl scoți, îl tai în 4 și întinzi 4 foi pe care le coci cca 7-8 minute pe dosul tăvii. Lași foile la răcit.
Pui la fiert laptele. Când s-a înfierbântat, adaugi grișul și amesteci continuu să nu se formeze cocoloașe. După ce s-a umflat, adaugi zahărul și mai amesteci puțin. Dai deoparte și adaugi untul si coaja de portocală rasă; amesteci până la omogenizare și dai crema la rece.

În tava pe care coci foile asezi o hârtie de copt și asezi prima foaie, jumătate din crema de griș, a doua foaie, gemul de caise, altă foaie și restul cremei, apoi așezi ultima foaie. Asezi o altă hârtie de copt deasupra și pui un fund de lemn ca să stea strânsă prăjitura. O dai la rece până a doua zi. O porționezi și o servești.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi de bulion" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort de post Excelent

Postat de RODIMUR

Desert tort de post Excelent

Se fac mai întâi foile, chiar cu o zi înainte. Se amestecă ingredientele solide (zahărul, grisul, sarea) și se încorporează pasta de tomate. Se adaugă bicarbonatul de...

Citeste continuarea

Desert prajitura din foi cu bulion si creme de caramel si de lamaie (de post)

Postat de RODIMUR

Desert prajitura din foi cu bulion si creme de caramel si de lamaie (de post)

Pentru foi , se amestecă mai întâi ingredientele solide: zahărul, sarea și bicarbonatul, se încorporează pasta de tomate și apoi se adaugă treptat, ingredientele lichide...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.12.2017, 23:58
la 10.12.2017, 00:11
Îmi place foarte mult! Încă n-am făcut, în postul acesta, dar mai este timp...
la 10.12.2017, 07:12
foarte buna!
la 10.12.2017, 08:03
Îmi place foarte mult prăjitura, mai ales crema!
la 10.12.2017, 09:13
Foarte buna!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking