Desert prajitura cu foi de cacao si crema cu lapte condensat

Postat de mirela0911 in Prajituri
15 Apr 2018 | 8162 vizualizari
Desert prajitura cu foi de cacao si crema cu lapte condensat

Este o prajitura spornica si tare buna, mai ales dupa 2-3 zile dupa ce se inmoaie foile. "Bunatati de Paste"

Ingrediente

Foi:

  • 600 g faina
  • un praf de sare
  • 7 g bicarbonat de amoniu
  • 1 lingura otet
  • 2 oua
  • 150 zahar
  • 150 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 5 lingura cacao
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Crema:

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 4 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 g unt
  • 400 g crema lapte condensat

Glazura:

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 3 linguri lapte
  • fulgi de ciocolata alba

Mod de preparare

Foile: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul. Se mixeaza bine pana se obtine o compozitie mai cremoasa si mai deschisa la culoare. Se adauga laptele si se amesteca pana se dizolva zaharul. Se adauga apoi uleiul si esenta de vanilie, se amesteca usor, apoi se toarna faina amestecata cu praful de sare si cacaua. Bicarbonatul de amoniu se stinge in otet si se toarna peste faina. Se amesteca pana se omogenizeaza bine compozitia, apoi se framanta aluatul pana se obtine o compozitie elastica si nelipicioasa.

Se imparte in 3 parti egale. Se coc foile pe dosul tavii de la cuptor timp de 12 minute fiecare. Se lasa sa se raceasca.

Crema: Ouale se amesteca cu zaharul si faina. Se omogenizeaza bine apoi se toarna laptele fierbinte peste oua. Se pune craticioara pe foc mic si se amesteca in continuu ca sa nu se prinda de fund Se lasa pe foc pana se obtine o crema putin mai groasa decat o budinca. Se lasa la racit. Untul de la temperatura camerei se omogenizeaza cu crema, apoi se adauga peste crema de lapte condensat. Se amesteca totul bine si se da la rece pentru o ora.

Pe un platou se asaza o foaie, se unge cu jumatate din crema de lapte condensat, se pune a doua foaie, se unge cu restul de crema si se asaza ultima foaie. Se da prajitura la rece.

Glazura: Ciocolata rupta bucatele mai mici se pune la foc mic intr-o craticioara impreuna cu laptele. Se incalzeste usor pana se omogenizeaza totul bine. Se scoate prajitura de la frigider si se toarna glazura. Se niveleaza deasupra, apoi se presara fulgii de ciocolata alba. Se da din nou la rece pentru a se intari glazura.

Se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi de cacao si crema cu lapte condensat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Nicoleta

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Nicoleta

Blat : Am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana ce am obtinut o bezea ferma. galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si...

Citeste continuarea

Desert prajitura DeLatte Mint

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura DeLatte Mint

Blat : Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt, avand dimensiunile de 36/24 cm. Am separat albusurile de galbenusuri, am batut spuma tare albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile impreuna...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.04.2018, 21:02
Foarte buna!
la 15.04.2018, 21:04
Mmm, deja ii simt gustul! Prea delicioasa!
la 15.04.2018, 21:20
Tare bună!
la 15.04.2018, 21:24
buna buna
la 15.04.2018, 21:44
Delicioasa

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking