Desert prajitura DeLatte Mint

Postat de Constelatialeu in Prajituri
4 Aug 2017 | 3817 vizualizari
Desert prajitura DeLatte Mint

E pentru musafiri din aia nepoftiti dar pe care-i primesc cu mare drag indiferent de ora, cu sau fara motiv......am zis.....

Ingrediente

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri nuca macinata
  • 3 linguri pline cu faina
  • Crema DeLatte
  • 1 cutie de 397 g DeLatte caramelizat cu cacao
  • 500 g mascarpone
  • 3 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri lapte
  • 3 foi gelatina ( 5 g )
  • Crema Mint
  • 250 g ciocolatele After Eight
  • 250 ml frisca lichida Hulala
  • 3 foi gelatina ( 5 g )
  • 15 piscoturi
  • Sirop de visine diluat cu apa ( l-am facut cam gros siropul)
  • Ornat
  • drajeuri de ciocolata
  • frisca

Mod de preparare

Blat : Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt, avand dimensiunile de 36/24 cm. Am separat albusurile de galbenusuri, am batut spuma tare albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile impreuna cu zaharul le-am mixat pana ce zaharul s-a topit, apoi am adaugat nuca macinata si faina, am omogenizat. La final am incorporat albusurile cu miscari lente, de jos in sus, am turnat amestecul in tava l-am nivelat si am bagat tava la cuptorul preincalzit. Este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit bine blatul, se asaza in aceeasi tava in care a fost copt, tava ce a fost tapetata cu folie alimentara. Apoi se insiropeaza cu sirop de visine. 

Crema DeLatte : Intr-un castron de inox punem cele 3 oua, adaugam laptele si zaharul. In alt castron mai incapator, amestecam mascarponele cu laptele condensat caramel cu cacao. Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Asezam pe baie de aburi castronul cu oua si amestecam continuu pana se ingroasa, apoi adaugam gelatina scursa bine, omogenizam si turnam amestecul peste mascarpone. Amestecam bine si turnam crema peste blatul insiropat. Inmuiem 15 piscoturi ( atat mi-au incaput in tava ) si le asezam peste crema.

Crema mentolata : Intr-un castron de inox punem ciocolatelele mentolate, adaugam frisca lichida Hulalla si punem pe baie de aburi pana se topeste ciocolata ( atentie nu trebuie sa atinga punctul de fierbere). Cat topim ciocolata, punem la hidratat gelatina, apoi o scurgem si o adaugam peste ciocolata topita si mixam pret de 10 min, apoi turnam peste piscoturi. Presaram drajeuri de ciocolata si dam tava la frigider pentru cateva ore.

 Dupa ce a stat la frigider cca 4 ore, scoatem din tava prajitura si, cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte, o portionam. Si apoi ornam fiecare bucatica cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura DeLatte Mint" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

Postat de oanapl

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine Pentru blat: Se pune ciocolata tăiată bucățele mici în cafea fierbinte și se lasă să se topească...

Citeste continuarea

Chec cu afine si sos de zmeura

Postat de timea

Chec cu afine si sos de zmeura

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare. La...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.08.2017, 14:20
buna buna
la 04.08.2017, 14:49
Foarte bună!
la 04.08.2017, 14:56
place
la 04.08.2017, 14:59
Cred ca e buna rau! Chestia aia verde de deasupra ce e? ?
la 04.08.2017, 15:01
Chestia aia verde este frisca colorata....

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking