Desert prajitura cu foi de napolitana

Postat de oana_pisicutza16 in Prajituri
18 Mar 2012 | 58728 vizualizari
Desert prajitura cu foi de napolitana

O prajitura foarte simpla, care mie imi place foarte mult.

Ingrediente

  • Foi de napolitana  

Blat:

  • 6 albusuri
  • 7 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 cana de rahat taiat cubulete mici
  • 1 cana de nuca prajita si maruntita

Crema:

  • 6 galbenusuri
  • 7 linguri de zahar pudra
  • 100 g unt

Mod de preparare

Blat: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul apoi faina. Se amesteca compozitia obtinuta cu rahatul si nuca. Se pune compozitia in tava si se baga in cuptorul preincalzit. Se lasa pa cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

Crema: Se amesteca galbenusurile cu zaharul, pe foc. Se adauga untul si se mai tine pe foc pana se ingroasa.

Asamblare: Una din foile de napolitana se pune pe o planseta peste care se pune jumatate din crema. Peste crema se pune blatul. Se pune apoi restul de crema si cealalta foaie de napolitana.

Se lasa la rece cateva ore.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu foi de napolitana si doua creme

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu foi de napolitana si doua creme

Am pregatit cremele aproape in acelasi timp. Crema biscuiti: Zaharul l-am pus sa se caramelizeze, cand a capatat culoarea chihlimbarului, am turnat apa, cu atentie mare la aburi, apoi am lasat...

Citeste continuarea

Desert prajitura Furnicuta

Postat de merisor67

Desert prajitura Furnicuta

Mixăm albușurile spumă, presărate cu sare, apoi adăugăm zahărul, treptat și mixăm în continuare până obținem o bezea fermă. Zahărul se va măcina, pentru că se bat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.03.2012, 10:50
tare delicioasa
la 18.03.2012, 12:53
yumiii
la 18.03.2012, 13:15
delicioasa
la 18.03.2012, 13:31
ma atrage ca un magnet
la 18.03.2012, 13:34
Delicioasa!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking