Desert prajitura cu foi din albusuri si crema de nuca de cocos

Postat de mirela0911 in Prajituri
6 Dec 2020 | 14007 vizualizari
Desert prajitura cu foi din albusuri si crema de nuca de cocos

Aveam o cutie cu albusuri pe care o tot mutam dintr-un loc in altul prin congelator si am zis ca trebuie sa fac ceva cu ea ca mai mult ma incurca. Am dat o cautare pe google si m-am oprit la o reteta de-a lui Chef Nicolaie Tomescu https://chefnicolaietomescu.ro/reteta/prajitura-din-albusuri-cu-cacao-si-crema-de-cocos/. Arata bine prajitura, era pe gustul meu, aveam de toate asa ca m-am pus pe treaba. Mie mi-a iesit mai mare prajitura pentru ca am avut cantitate dubla de albusuri, asa ca am adaptat reteta.

Ingrediente

Pt. foi:

  • 250 g albusuri
  • un praf de sare
  • 250 g zahar
  • 100 g iaurt
  • 100 ml ulei
  • 300 g faina alba
  • 50 g cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 120 ml apa clocotita

Crema de cocos:

  • 1 litru de lapte
  • 230 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 125 g faina alba
  • 100 g nuca de cocos
  • 100 g unt
  • ciocolata rasa pt decor

Mod de preparare

Foile: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza pana devine o spuma densa si lucioasa. Iaurtul se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Se omogenizeaza. Faina, cacaua si praful de copt se amesteca apoi se incorporeaza in spuma in mai multe reprize. La final se toarna apa fierbinte si se omogenizeaza amestecul.

Se imparte compozitia in doua. Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt si se intinde jumatate din compozitie. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 12 minute. La fel se procedeaza cu restul de aluat. Dupa ce s-au racit blaturile se taie in doua jumatati fiecare.

Crema de cocos: Intr-o oala cu fundul dublu se pune zaharul, zaharul vanilat si faina si se amesteca. Se toarna laptele putin cate putin, amestecand continuu pentru a nu face cocoloase. Se transfera oala pe foc mic si se lasa pana se ingroasa ca o budinca. Se adauga apoi nuca de cocos si se mai lasa 2-3 minute pe foc. Se trage oala deoparte si se lasa putin sa se racoreasca. Se adauga untul si se amesteca bine.

Pe un platou se asaza o foaie de blat, se unge cu crema, se pune a doua foaie, din nou crema si se continua pana la final, avand grija ca si peste ultima foaie sa intindem crema. Se rade deasupra ciocolata sau daca aveti, se pot presara bombonele. 

Se da tava la rece pentru cateva ore apoi se potioneaza si se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi din albusuri si crema de nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu foi din albusuri si crema de ciocolata

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu foi din albusuri si crema de ciocolata

Foaia cu nuca: Se bat albusurile spuma tare cu praful de sare. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza in continuare pana ce acesta se dizolva. Separat se amesteca nuca macinata cu faina si...

Citeste continuarea

Desert prajitura frantuzeasca

Postat de Criss

Desert prajitura frantuzeasca

Foi cacao:  intr-un castron mixam untul cu zaharul, adaugam smantana, iar la final faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Aluatul obtinut il dam la frigider pentru 1-2 ore,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.12.2020, 18:11
arata tare bine!
la 06.12.2020, 18:52
la 06.12.2020, 19:01
Ce bine arata!
la 06.12.2020, 19:14
Îmi place
la 06.12.2020, 19:54

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking