Ingrediente
Pt. foi:
- 250 g albusuri
- un praf de sare
- 250 g zahar
- 100 g iaurt
- 100 ml ulei
- 300 g faina alba
- 50 g cacao
- 1 plic praf de copt
- 120 ml apa clocotita
Crema de cocos:
- 1 litru de lapte
- 230 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 125 g faina alba
- 100 g nuca de cocos
- 100 g unt
- ciocolata rasa pt decor
Mod de preparare
Foile: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza pana devine o spuma densa si lucioasa. Iaurtul se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Se omogenizeaza. Faina, cacaua si praful de copt se amesteca apoi se incorporeaza in spuma in mai multe reprize. La final se toarna apa fierbinte si se omogenizeaza amestecul.
Se imparte compozitia in doua. Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt si se intinde jumatate din compozitie. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 12 minute. La fel se procedeaza cu restul de aluat. Dupa ce s-au racit blaturile se taie in doua jumatati fiecare.
Crema de cocos: Intr-o oala cu fundul dublu se pune zaharul, zaharul vanilat si faina si se amesteca. Se toarna laptele putin cate putin, amestecand continuu pentru a nu face cocoloase. Se transfera oala pe foc mic si se lasa pana se ingroasa ca o budinca. Se adauga apoi nuca de cocos si se mai lasa 2-3 minute pe foc. Se trage oala deoparte si se lasa putin sa se racoreasca. Se adauga untul si se amesteca bine.
Pe un platou se asaza o foaie de blat, se unge cu crema, se pune a doua foaie, din nou crema si se continua pana la final, avand grija ca si peste ultima foaie sa intindem crema. Se rade deasupra ciocolata sau daca aveti, se pot presara bombonele.
Se da tava la rece pentru cateva ore apoi se potioneaza si se serveste.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi din albusuri si crema de nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|