Desert prajitura cu foi fragede si crema de ciocolata

Postat de eumimi in Prajituri
10 Mar 2017 | 13448 vizualizari
Desert prajitura cu foi fragede si crema de ciocolata

O prajitura extrem de delicioasa, dureaza ceva pana este gata, dar merita asteptarea. Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/foi-fragede-cu-ciocolata/

Ingrediente

  • Ingrediente foi:
    • 1 cana de zahar
    • 1 cana lapte
    • 1 cana ulei
    • 1 plic de amoniac stins cu 1 lingurita de otet
    • faina cat cuprinde ( aprox.880-900 g)
    Ingrediente crema:
    • 2 tablete ciocolata cu lapte sau cu alune
    • 1 litru de lapte
    • 400 g zahar
    • 5 linguri cu faina
    • 200 g unt
    • 1 esenta de vanilie
    • cacao

Mod de preparare

Mai intai, pregatim crema: punem laptele, faina, zaharul si ciocolata pe foc pana cand se ingroasa suficient de mult (aproape cat budinca, dar este putin mai subtire). Lasam la racit, dar mai amestecam din cand in cand, sa nu formeze pojghita. Cand mai este inca calduta, adaugam untul si mixam, adaugam si esenta de vanilie. Crema nu este foarte groasa momentan.

Pregatim foile: punem intr-un bol, zaharul, uleiul si laptele. 

Masuram cu aceeasi cana ca unitate de masura. Adaugam faina, aprox. 900 g si framantam aluatul, va rezulta un aluat sfaramicios si uleios.

Impartim aluatul in 5 parti si intindem foi cat de subtiri. Le intindem direct pe hartia de copt si cu hartia de copt le punem pe fundul tavii si le coacem 15-18 minute sau pana cand incep sa se aureasca pe margini. Dupa ce se coc, le desprindem foarte usor de hartia de copt, pentru ca sunt foarte casante, se pot rupe usor.

Asamblam prajitura: foaie, crema, foaie si oprim putina crema sa punem si deasupra. Punem prajitura la rece pana a doua zi, ca sa se inmoaie foile si sa se intareasca crema. Pudram cu cacao si portionam.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi fragede si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert prajitura cu foi fragede cu nuci și crema de lamaie

Postat de oanapl

Desert prajitura cu foi fragede cu nuci și crema de lamaie

Pentru aluat, se pune laptele la fiert. Când atinge punctul de fierbere, se opărește cu el miezul de nucă măcinat fin și amestecat cu scorțișoara, pudră. Se lasă, apoi,...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi fragede si ciocolata

Postat de eumimi

Desert prajitura cu foi fragede si ciocolata

Punem laptele, faina, zaharul pe foc pana cand se ingroasa suficient de mult( aproape cat budinca, dar este putin mai subtire). Adaugam ciocolata si mai lasam 2-3 minute pe foc pana cand aceasta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.03.2017, 11:16
la 10.03.2017, 11:19
la 10.03.2017, 11:30
Faină prăjitura asta!
la 10.03.2017, 11:43
Merci!
la 10.03.2017, 12:11
ce bune or fi fost

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking