Desert prajitura cu foi si ciocolata, bicolora

Postat de Pungasa_Rogue in Prajituri
4 Ian 2020 | 8511 vizualizari
Desert prajitura cu foi si ciocolata, bicolora

Am mancat de la Merisor aceasta delicioasa prajitura si am zis sa o pregatesc si eu.

Ingrediente

  • Foi:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 200 g unt
  • 50 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita de zeama de lamaie
  • 2 oua
  • esenta de rom
  • 700 g faina (sau cat cuprinde)
  • Dimensiuni tava: 27/37 cm
  • Crema:
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 g amidon
  • 50 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 1750 ml lapte
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Ciocolata, untul, zaharul si laptele se pun impreuna la foc si se amesteca continuu pana cand ciocolata si untul se topesc. Se lasa sa se racoreasca.

Se cern 300 g de faina intr-un castron mare. Se adauga sarea, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie si ouale.  Se adauga si compozitia cu ciocolata si esenta de rom. Se framanta aluatul, adaugand faina cat cuprinde. Se formeaza o bila mare, nelipicioasa, care se imparte in cinci parti egale.

Se da aluatul la rece pentru 30 de minute.

Dupa aceea, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se unge dosul unei tavi cu ulei si se intinde pe acesta o parte din aluat. Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se introduce tava la cuptor pana cand foaia este bine coapta.

Se continua tot asa si cu restul de aluat, ungand dosul tavii cu ulei inainte de a intinde fiecare foaie.

Se coc cinci foi in total.

Se pregateste crema.

Ciocolata alba si frisca lichida se pun impreuna la foc si se amesteca continuu pana cand se topeste ciocolata.

Amidonul, faina, zaharul si sarea se pun intr-un vas si se amesteca cu putin lapte rece.

Restul de lapte se pune la foc si cand ajunge la punctul de fierbere se ia de pe foc si se toarna compozitia cu amidon in el. Se amesteca energic cu un tel, se adauga ciocolata alba topita in frisca si esenta de vanilie si se pune totul din nou la foc pana cand se ingroasa (se amesteca continuu).

Se intinde crema fierbinte pe o foaie, apoi se aseaza o alta foaie peste ea, presand-o usor, se pune iar crema si tot asa pana cand se pune ultima foaie.

Peste prajitura se pune o tava si ceva greu pentru a se presa si uniformiza peste noapte. Se pastreaza la rece.

A doua zi, prajitura se poate pudra cu zahar si servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi si ciocolata, bicolora" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Desert pandispan cu visine

Postat de autodiag

Desert pandispan cu visine

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se mixeaza ouale cu sarea, zaharul si esenta de vanilie. Se adauga uleiul, laptele, faina si praful de copt si se omogenizeaza totul. Se scurg...

Citeste continuarea

Prajitura cu prune, nuci si branza de vaci in aluat

Postat de simona72

Prajitura cu prune, nuci si branza de vaci in aluat

Aluatul se face extrem de rapid, iar pentru asta trebuie sa folositi robotul de bucatarie... In vasul robotului puneti branza, oul, indulcitorul, laptele, uleiul, esenta de rom. Pornim robotul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.01.2020, 21:43
Foarte fain arata! Am salvat si eu reteta
la 04.01.2020, 21:45
Super bună! Ai copt fiecare foaie separat??? Pfff, eu de ia fuug de prăjturi cu multe foi Trebuie să-mi înnooiesc arsenalul de tăvi măcar câte două, deodată
la 04.01.2020, 21:46
Multumesc, dragilor!
la 04.01.2020, 21:48
Crisule, intr-adevar eu am avut doua tavi la fel si am alternat cu ele, dar in cuptor am bagat cate una, cuptorul meu fiind pe gaz. Nu cred ca merge sa bag doua in acelasi timp si oricum nu am inca un gratar pe care sa sprijin tavile.
la 04.01.2020, 21:50
O data, de doua ori pe an merita sa faci un sacrificiu si sa faci si prajituri cu foi

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking