Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata

Postat de mirela0911 in Prajituri
2 Dec 2018 | 6032 vizualizari
Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata

Este o prajitura atat de buna incat greu ii poti rezista. Nu te poti opri doar dupa o bucata doua! Si este si mai buna dupa ce a stat o zi, doua, iar foile s-au inmuiat perfect.

Ingrediente

Pt. foi:

  • 500 g faina
  • un praf de sare
  • 100 g untura
  • 100 g zahar
  • 1 ou mare
  • 100 ml lapte
  • 1 lgt amoniac

Pt. crema de ciocolata:

  • 150 g faina alba
  • 200 g zahar
  • 1 litru de lapte dulce
  • 120 g ciocolata amaruie
  • esenta rom dupa gust
  • 100 g unt

Pt.glazura:

  • 1 plic de glazura preparat la rece de la Dr.Oeker

Mod de preparare

Foile: Intr-un bol se pune faina, sarea si zaharul si se amesteca. Se adauga untura, oul si amoniacul stins in laptele caldut. Se amesteca la un loc dupa care se rastoarna pe masa de lucru si se framanta un aluat omogen si nelipicios. Se imparte aluatul in 5 parti egale. Se intinde cate o foaie de dimensiunea unei tavi de 22x32 cm si se coc pe dosul acesteia timp de 6-8 minute la 180 de grade.

Crema de ciocolata: Intr-o cratita de inox se pune faina si zaharul. Se amesteca. Se adauga treptat laptele si se amesteca pana se omogenizeaza. Se transfera oala pe foc si se lasa la foc mic, amesecand continuu pana incepe sa se ingroase ca o budinca. Dupa ce a devenit mai consistenta, se adauga ciocolata amaruie rupta bucati si se amesteca cu telul pana se omogenizeaza. Se ia de pe foc si se adauga untul si esenta de rom. Se amesteca bine pana se incorporeaza tot untul. Se lasa la racit.

Se imparte crema in 4 parti egale si se umplu foile alternativ. La final se pregateste glazura conform instructiunilor de pe plic si se toarna peste prajitura. Se niveleaza repede si se lasa apoi sa se intareasca.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu blat din albusuri, crema fina de zmeura si ciocolata

Postat de momo121

Desert prajitura cu blat din albusuri, crema fina de zmeura si ciocolata

Pentru blat:        Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma....

Citeste continuarea

Desert prajitura ciocolatoasa

Postat de mirela0911

Desert prajitura ciocolatoasa

Foile: Intr-un bol se pun faina, zaharul pudra, praful de copt, sarea, galbenusurile si untul la temperatura camerei. Se framanta cu varful degetelor pana se obtine un aluat sfaramicior, nisipos....

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.12.2018, 21:53
Ce dezmat la Tg.Mures, a dat frigul si ai dat drumul la cuptor sa se faca cald?
la 02.12.2018, 21:55
Cam asa ceva, Cleme! Ca nu-ti vine sa scoti un deget de frig ce e! Multumesc, Cleme!
la 02.12.2018, 22:05
Ce prăjitură frumoasă și bună...!
la 02.12.2018, 22:05
la 02.12.2018, 22:06
Bine ca nu am venit spre voi Imi tot sedea in cap sa tragemo plimbarica pana la voi si sa bem o cafea impreuna Bineinteles ca frigul a fost motivul ca nu ne-am pornit !!!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking