Desert prajitura cu foi si crema de lapte cu aroma de lamaie

Postat de mirela0911 in Prajituri
12 Mar 2019 | 6521 vizualizari
Desert prajitura cu foi si crema de lapte cu aroma de lamaie

Este o prajitura tare buna si spornica, numai buna de pregatit de sarbatori. Se pot umple foile cu crema de vanilie, de ciocolata, cu orice preferati. Pentru foi m-am inspirat de la Dia, au iesit super bune, iar crema am facut-o dupa gustul meu. Multumesc, Dia, pentru reteta foilor! >:D< 

Ingrediente

Pt. foi:

  • 4 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 12 lg zahar
  • 12 lg lapte
  • 12 lg ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 550 g faina alba

Pt. crema:

  • 125 g faina alba
  • 25 g amidon
  • 200 g zahar
  • 1 litru de lapte dulce
  • sucul de la o lamaie bio
  • coaja rasa de lamaie dupa gust
  • 100 g unt

Pt. decor:

  • 60 g ciocolata amaruie
  • 2-3 lg frisca lichida

Mod de preparare

Foile: Intr-un bol se pun galbenusurile, praful de sare si zaharul. Se mixeaza bine pana ce acesta din urma se topeste. Se adauga laptele si uleiul pe rand. Pentru inceput se adauga 400 g faina, praful de copt si se amesteca. In functie de cat mai trebuie, se mai adauga faina. Mie mi-au intrat 550 g de faina pentru a obtine un aluat bun de framantat. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta pana se obtine un aluat nelipicios si usor de intins. Se imparte in 4 bucati din care se intind foile. Se coc pe dosul unei tavi timp de 13-15 minute fiecare foaie la temperatura de 180 de grade. Se lasa la racit. 

Intre timp se prepara crema: intr-o cratita se amesteca faina, amidonul si zaharul. Se toarna laptele cate putin si se omogenizeaza bine. Se pune cratita pe foc potrivit si se lasa pana incepe sa se ingroase ca o budinca, amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde de fund. Se ia de pe foc, se lasa 5 minute sa se racoreasca apoi se adauga untul. Se amesteca pana se incorporeaza bine untul. Se lasa sa se raceasca complet. Se adauga sucul de la lamaie si coaja rasa si se omogenizeaza crema. Se imparte in 3 parti egale.

Pe un platou se asaza prima foaie, se unge cu o parte din crema, se asaza a doua foaie, a doua crema si se continua pana se termina foile. Se preseaza usor foile pentru a face priza bunba intre ele si se dau la rece pana se pregateste glazura pentru decor.

Se topeste ciocolata rupta in bucati cu frisca, se omogenizeaza bine, se lasa usor sa se racoreasca apoi se toarna in dungi peste prajitura sau dupa imaginatie. Se da din nou la rece pentru a se intari glazura. 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi si crema de lapte cu aroma de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu piscoturi

Postat de Valclaudia

Prajitura cu piscoturi

Separam albusurile de galbenusuri (ouale trebuie sa fie la temperatura camerei). Impartim cantitatea de zahar alocata blatului. Intai batem spuma albusurile cu 6 linguri de zahar si un praf...

Citeste continuarea

Reteta de prajitura turnata, cu branza si afine

Postat de oanapl

Reteta de prajitura turnata, cu branza si afine

Iata cum se prepara Reteta de prajitura turnata, cu branza si afine Umplutura: Într-un bol se pune brânza, zahărul măcinat și esența de vanilie și ouăle și se mixează cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.03.2019, 20:20
Prima !!!!!
la 12.03.2019, 20:24
Ce dezmat pe capul tau Mireluto si unde mai pui ca e inalta ca si tine....
la 12.03.2019, 20:33
Miha, te servesc cu drag!
la 12.03.2019, 20:33
Cleme, pai cum altfel!
la 12.03.2019, 20:36
Servesc si eu doua bucatele!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking