Desert prajitura cu frisca

Postat de Constelatialeu in Prajituri
10 Dec 2017 | 4173 vizualizari
Desert prajitura cu frisca

Ceva dulce rapid cu ce am avut prin zona.....:D

Ingrediente

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura ness
  • 2 linguri pline cu cacao
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Sirop
  • 300 g zahar
  • 500 ml apa
  • 1 pliculet cappuccino clasic
  • Frisca
  • 300 g smantana dulce grasa si foarte groasa
  • 300 ml frisca lichida hulala
  • Decor
  • ciocolata rasa

Mod de preparare

Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 22/28 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile impreuna cu zaharul le-am mixat pana ce zaharul s-a topit, apoi am adaugat lingura de ness, cacaoa si zaharul vanilat, am omogenizat bine. Am adaugat doua linguri de albus batut spuma si apoi am adaugat faina, la final am incorporat tot albusul batut spuma, cu miscari de jos in sus. Am pus compozitia in tava si am bagat tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Cand este gata scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca pana facem siropul.

Sirop : Intr-o cratita cu fund dublu punem zaharul sa se caramelizeze, apoi adaugam apa amestecata cu plicul de cappuccino, atentie la aburi. lasam sa fiarba pana se topeste tot caramelul. 

Tava in care am copt blatul punem folie alimentara, asezam blatul si apoi turnam siropul cald, lasam sa intre bine in blat si sa se raceasca bine.

Frisca : Mixam bine smantana dulce cu frisca lichida pana obtinem o frisca ferma. 

Dupa ce s-a racit bine blatul insiropat, il portionam si apoi ornam cu frisca din belsug, radem ciocolata deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat

Postat de oanapl

Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat

Cum se prepara Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat Se pune ciocolata în cafeaua fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se...

Citeste continuarea

Musuroi de cartita, reteta celui mai indragit desert pentru copii

Postat de caroline

Musuroi de cartita, reteta celui mai indragit desert pentru copii

Cum se prepara Musuroi de cartita, reteta celui mai indragit desert pentru copii Incepem prin prepararea blatului, separand albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu cele 30 ml...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.12.2017, 15:41
buna buna
la 10.12.2017, 15:42
Blatul cu putin nes .......o bunatate!
la 10.12.2017, 15:48
Arata delicios!
la 10.12.2017, 16:43
Arată super!
la 10.12.2017, 17:09

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking