Desert prajitura cu fructe de padure si lamaie

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
27 Mai 2021 | 4362 vizualizari
Desert prajitura cu fructe de padure si lamaie

Acum, dupa mese imbelsugate si pline de calorii, parca mi s-a facut pofta de o prajitura cu crema! Dar ca sa nu ma simt vinovata ca mananc o felie mai mare, am pregatit-o cu indulcitor 😀😀...Am folosit lamaie atat in blat cat si in crema, fructe de padure, fiind usor acrisoara, asa cum ne place! Se face destul de simplu si toata lumea a fost incantata de cum a iesit! 

Ingrediente

  • Pentru blat:
    • 6 oua
    • 6 linguri indulcitor pulbere (sau 6 linguri zahar)
    • 4 linguri ulei
    • zeama de la 1/2 lamaie mai mare
    • 6 linguri faina
    • 1 praf de copt
    • 1 lingura coaja rasa de lamaie
    Crema de fructe de padure:
    • 300 ml smantana pentru frisca
    • 4 linguri crema tartinabila alba ca zapada
    • 500 gr fructe de padure congelate
    • 2 linguri pline amidon
    • 2 linguri indulcitor pulbere premium 1:2 (sau 4 linguri zahar)
    • 1 lingura coaja rasa de lamaie
    • capsuni
    • frunze de menta

Mod de preparare

Blatul: Separati ouale. Albusurile le mixati cu un praf de sare, pana devin spuma. Adaugati indulcitorul treptat si mixati la viteza mare, pana spuma devine lucioasa. Incorporati galbenusurile, uleiul si zeama de lamaie. Cerneti faina cu praful de copt, le adaugati peste oua, amestecati usor cu o paleta. La final incorporati si coaja rasa de lamaie. Tapetati cu hartie de copt o tava de 34/36 cm, turnati compozitia si o nivelati. Introduceti blatul in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 14 minute. Cand este gata, il scoateti din cuptor, il lasati sa se raceasca. Taiati capele si le indeparatati, apoi taiati 3 fasii egale.

Crema de fructe de padure: Intr-o cratita puneti fructele de padure cu indulcitorul. Le transferati pe foc, le lasati sa clocoteasca 2-3 minute. Amidonul il dizolvati cu 4-5 linguri de apa rece. Dati focul la mic la fructe, turnati amidonul dizolvat, amestecati continuu pana se ingroasa. Luati cratita de pe foc, o acoperiti cu folie alimentara si lasati sa se raceasca jeleul. Smantana pentru frisca, rece, o mixati pana prinde putin volum. Adaugati crema tartinabila alba ca zapaba, coaja rasa de lamaie si le mixati. Puneti jeleul rece de fructe si mixati pana obtineti o crema omogena. O dati la frigider pentru o ora. Pe o tava asezati hartie de copt si prima fasie de blat. O insiropati putin, pentru ca blatul este usor uscat, precum pandispanul. Folositi un sirop cu lamaie sau vanilie.  Puneti 1/3 din crema, o nivelati usor, sa nu curga pe margini. Asezati a doua fasie de blat, insiropati, inca 1/3 din crema. Puneti ultima fasie de blat. Restul de crema o puneti intr-un pos si formati cateva moate. Acoperiti prajitura si o dati la rece peste noapte sau macar 2-3 ore. A doua zi o decorati cu capsuni proaspete si menta. O portionati si serviti!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu fructe de padure si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura cu crema cu lamaie, fructe de padure si oreo

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu crema cu lamaie, fructe de padure si oreo

Blatul: Mixati 5 albusuri spuma cu un praf de sare. Restul de oua cu galbenusurile, le bateti cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Incorporati uleiul, iaurtul si vanilia. Faina o amestecati...

Citeste continuarea

Prajitura pufoasa cu fructe de padure

Postat de elena1988

Prajitura pufoasa cu fructe de padure

Blatul: il facem asa cum facem checul sau pandispanul. Turnam aluatul intr-o tava unsa si tapetata cu faina, deasupra punem fructele care le-am tavalit putin prin faina si dam la cuptor....

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.05.2021, 20:16
Foarte buna!
la 27.05.2021, 20:22
Ce culori frumoase...!
la 27.05.2021, 20:30
la 27.05.2021, 20:33
Ce bine arata !
la 27.05.2021, 21:15
mmm asa ne place si noua!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking