Desert prajitura cu gauri - Poke cake

Postat de ctlina in Prajituri
8 Noi 2017 | 3550 vizualizari
Desert prajitura cu gauri - Poke cake

Cunoasteti prajitura poke cake? Este originara din Statele Unite. Préparati o prajitura clasica (pandispan, brownie, cu iaurt), faceti apoi gauri regulate cu ajutorul unui pai de diametru gros . Urmeaza apoi sa varsati deasupra un coulis de fructe, din dulceata sau o crema de unt, ciocolata, sau caramel. Aceasta glazura va intra in gauri si va parfuma prajitura. Taiati si portionati apoi prajitura pe linia gaurilor pentru un aspect si un efect surpriza. Puteti depune apoi un alt strat de glazura din branza tip Philadelphia. Eu m-am oprit aici este suficient de dulce si de parfumata. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/09/poke-cake-prajitura-cu-gauri.html  

Ingrediente

  • 1 iaurt natur - 125 g (utilizati-l ca masura)
  • 4 oua
  • 100 g de zahar
  • 25 g de zahar brun
  • 3 masuri de faina
  • 1/2 masura de ulei
  • 1 pachet de praf de copt
  • 1 varf de sare
  • 2 linguri bune de compot de mere cu caramel sarat

Mod de preparare

Bateti bine ouale cu zaharul si sarea pana isi dubleaza volumul.

Adaugati iaurtul, treptat uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Amestecati bine.

Puneti compozitia intr-un vas uns.

Dati la cuptor timp de 30 de minute, la 180° C.

Scoateti din cuptor si faceti gauri cu un pai cu diametrul gros.

Incalziti compotul de mere 20 seconde la microunde, turnati-l deasupra si etalati-l pe toata suprafata.

Puteti presara apoi nuca de cocos rasa.

Lasati sa se raceasca, taiati-l in portii in dreptul gaurilor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu gauri - Poke cake" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert pariziene cu jeleu de cirese

Postat de mirela0911

Desert pariziene cu jeleu de cirese

Aluatul: Se prepara maiaua. Se incalzesc usor cca 150 ml lapte. Se adauga 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia. Se amesteca bine apoi se lasa sa se activeze. Intr-un bol se cerne faina si se...

Citeste continuarea

Negresa cu nuca si silvoita

Postat de mirela0911

Negresa cu nuca si silvoita

Intr-un vas se pune apa, praful de sare si Green Sugar-ul. Se amesteca pana se topeste zaharul, se adauga silvoita si nuca taiata grosier. Se amesteca apoi se toarna esenta de rom si uleiul....

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.11.2017, 15:39
prima servita
la 08.11.2017, 15:42
Io vreau cateva gauri, am auzit ca alea nu ingrasa....
la 08.11.2017, 15:57
Imi place si denumirea si prajitura,desi nu am testat-o inca
la 08.11.2017, 15:59
Interesantă și ușoară rețetă! Îmi place!
la 08.11.2017, 18:49
Vreau cateva bucati chiar!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking