Desert prajitura cu gem de caise, mascarpone si fructe

Postat de katty in Prajituri
13 Apr 2018 | 3217 vizualizari
Desert prajitura cu gem de caise, mascarpone si fructe

Bunatati de Paste

Ingrediente

  • Blat:
    • 5 albusuri
    • 3 oua intregi
    • 8 linguri zahar
    • 2 linguri ulei
    • 2 linguri cacao
    • un praf de sare
    • 6 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 borcan mic gem de caise
    Crema:
    • 250 gr mascarpone
    • 200 ml frisca lichida
    • 100 gr smantana 30% grasime
    • 1 plic gelatina
    • 2 linguri zahar pudra
    • 450 gr fructe (visine, coacaze, merisoare) congelate
    • 1 lingura zeama de lamaie
    • 100 gr zahar
    • 100 ml apa
    • fulgi de ciocolata pentru decor

Mod de preparare

Pregatim blatul. Separam cele 3 oua. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul. Adaugam galbenusurile, uleiul, apoi cernem faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Amestecam usor cu o spatula, turnam blatul intr-o forma tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana trece proba scobitorii. Scoatem blatul, il lasam sa se raceasca, apoi il taiem pe jumatate si il ungem cu gem de caise. Pentru crema punem apa cu zaharul si zeama de lamaie la fiert. Fierbem 5 minute, pana siropul se mai leaga, apoi stingem focul si adaugam fructele. Acoperim cu un  capac si lasam 5 minute. Scurgem fructele si le lasam sa se raceasca.

Hidratam gelatina in 2 linguri de apa rece si o amestecam cu zeama de la fructe, apoi o lasam sa se raceasca, fara sa se lege. Mixam frisca lichida pana incepe sa se intareasca, apoi adaugam smantana si zaharul pudra. Amestecam cu mascarponele si siropul de fructe racit. Punem si fructele si amestecam usor. Intindem crema peste blat si dam la frigider pentru cel putin o ora.

Inainte de a portiona presaram deasupra fulgi de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu gem de caise, mascarpone si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura cu mere si aluat razuit

Postat de oanapl

Desert prajitura cu mere si aluat razuit

Pentru aluat, mixezi într-un bol toate ingredientele, mai puțin făina. Adaugi apoi făina și mixezi doar câteva secunde, fără să frămânți mult. Este vorba de un aluat...

Citeste continuarea

Cremsnit(ciocolatos)

Postat de comanligia

Cremsnit(ciocolatos)

Se face intai crema dupa modul de preparare de pe pachetul de crema pentru cremsnit. Se pune laptele intr-un bol si apoi praful de crema,apoi se bate cu mixerul cateva secunde la treapta 1 apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.04.2018, 10:38
O combinație delicioasă!
la 13.04.2018, 10:43
delicioasa o felie vreau si eu nu mai mult
la 13.04.2018, 10:48
la 13.04.2018, 11:06
la 13.04.2018, 11:17

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking