Desert prajitura cu gem de caise, mascarpone si fructe

Postat de katty in Prajituri
13 Apr 2018 | 3229 vizualizari
Desert prajitura cu gem de caise, mascarpone si fructe

Bunatati de Paste

Ingrediente

  • Blat:
    • 5 albusuri
    • 3 oua intregi
    • 8 linguri zahar
    • 2 linguri ulei
    • 2 linguri cacao
    • un praf de sare
    • 6 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 borcan mic gem de caise
    Crema:
    • 250 gr mascarpone
    • 200 ml frisca lichida
    • 100 gr smantana 30% grasime
    • 1 plic gelatina
    • 2 linguri zahar pudra
    • 450 gr fructe (visine, coacaze, merisoare) congelate
    • 1 lingura zeama de lamaie
    • 100 gr zahar
    • 100 ml apa
    • fulgi de ciocolata pentru decor

Mod de preparare

Pregatim blatul. Separam cele 3 oua. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul. Adaugam galbenusurile, uleiul, apoi cernem faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Amestecam usor cu o spatula, turnam blatul intr-o forma tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana trece proba scobitorii. Scoatem blatul, il lasam sa se raceasca, apoi il taiem pe jumatate si il ungem cu gem de caise. Pentru crema punem apa cu zaharul si zeama de lamaie la fiert. Fierbem 5 minute, pana siropul se mai leaga, apoi stingem focul si adaugam fructele. Acoperim cu un  capac si lasam 5 minute. Scurgem fructele si le lasam sa se raceasca.

Hidratam gelatina in 2 linguri de apa rece si o amestecam cu zeama de la fructe, apoi o lasam sa se raceasca, fara sa se lege. Mixam frisca lichida pana incepe sa se intareasca, apoi adaugam smantana si zaharul pudra. Amestecam cu mascarponele si siropul de fructe racit. Punem si fructele si amestecam usor. Intindem crema peste blat si dam la frigider pentru cel putin o ora.

Inainte de a portiona presaram deasupra fulgi de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu gem de caise, mascarpone si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cremsnit cu frisca

Postat de timea

Cremsnit cu frisca

Aluatul trebuie sa fie complet decongelat. Impartim aluatul in doua si intindem pe rand, pe masa tapetata cu faina, doua foi pe care le coacem in cuptorul preincalzit la 175-180 de grade timp...

Citeste continuarea

Prajitura cu mere

Postat de Valclaudia

Prajitura cu mere

Culegem merele din gradina. ;) Le spalam, le dam pe razatoare cu coaja cu tot. Calim merele cu zaharul si scortisoara pana scade toata apa lasata.Le lasam la racit. Aluatul il preparam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.04.2018, 10:38
O combinație delicioasă!
la 13.04.2018, 10:43
delicioasa o felie vreau si eu nu mai mult
la 13.04.2018, 10:48
la 13.04.2018, 11:06
la 13.04.2018, 11:17

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking