Desert prajitura cu gem de merisoare si crema cu ciocolata

Postat de katty in Prajituri
17 Ian 2018 | 3652 vizualizari
Desert prajitura cu gem de merisoare si crema cu ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
    • 4 oua intregi
    • 90 g zahar
    • 1 lingura ulei
    • un praf de are
    • 1 lingura cacao neagra
    • 3 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    Crema:
    • 2 oua intregi
    • 2 galbenusuri
    • 4 linguri zahar
    • 100 gr ciocolata amaruie
    • 200 gr frisca lichida
    • gem de merisoare
    • merisoare congelate pentru decor

Mod de preparare

Pregatim mai intai blatul.

Separam ouale. Mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile si uleiul, omogenizam, apoi cernem faina, cacaua si praful de copt.

Turnam compozitia intr-o tava pe hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit pana trece proba scobitorii. Scoatem tava, lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in doua bucati pe orizontala.

Pentru crema punem ouale intregi, galbenusurile si zaharul intr-o craticioara cu fund dublu la foc mic. Amestecam pana crema incepe sa se ingroase, dam jos si adaugam ciocolata rupta bucati, amestecand energic.

Mixam frisca si o  amestecam cu crema de ciocolata. Montam prajitura in forma in care a fost coapta. Asezam o bucata de blat, ungem cu gem de merisoare, punem jumatate de crema, asezam a doua bucata de blat si restul de crema. Tinem prajitura la rece pana in momentul servirii, cand o portionam si o decoram cu merisoare congelate sau  dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu gem de merisoare si crema cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura Semiluna cu gem si ciocolata

Postat de eumimi

Desert prajitura Semiluna cu gem si ciocolata

Topim untul si-l lasam deoparte. Mixam galbenusurile cu jumatate din zahar pana cand devin o crema groasa si albicioasa.  Amestecam laptele cu untul topit si le adauagam in...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu gem de caise, mascarpone si fructe

Postat de katty

Desert prajitura cu gem de caise, mascarpone si fructe

Pregatim blatul. Separam cele 3 oua. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul. Adaugam galbenusurile, uleiul, apoi cernem faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Amestecam usor...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.01.2018, 09:10
Ce prajiturele frumoase faci draga mea!
la 17.01.2018, 09:13
Am aterizat la marele fix ))
la 17.01.2018, 09:15
la 17.01.2018, 09:22
la 17.01.2018, 09:31
Vai de mine! Alta prajiturica buna!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking