Desert prajitura cu gutui si ciocolata

Postat de oanapl in Prajituri
14 Sep 2017 | 3714 vizualizari
Desert prajitura cu gutui si ciocolata

Ingrediente

  • 2 gutui mari
  • 100 g zahăr
  • 50 g unt
  • un praf de scorțișoară
  • Pentru blat:
  • 4 ouă
  • un praf de sare
  • 4 linguri de zahăr
  • 4 linguri de ulei
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 4 linguri făină
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru ornat
  • 100 g ciocolată amăruie
  • 20 g unt
  • 1 lingură nucă de cocos

Mod de preparare

Speli gutuile si le cureti de seminte, apoi le tai in cubulete mici.

Intr-un vas in care vei coace prajitura, pui la caramelizat cele 100 g zahar pana capata culoarea aurie. Cand s-a caramelizat, adaugi 50 g unt si amesteci sa se topeasca totul.

In acest amestec, pui gutuia tocata si amesteci sa se distribuie pe toata suprafata bucatilor de fruct. Lasi timp de 5-10 minute, apoi inchizi focul si lasi sa se raceasca.

In acest timp, separi ouale si bati spuma albusurile cu un praf de sare si zaharul adaugat lingura cu lingura si zaharul vanilat. Adaugi apoi galbenusurile si uleiul amestecand usor cu telul si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt pe care le incorporezi usor prin rasturnare cu telul fara sa amesteci energic.

Torni blatul in vasul cu fructele caramelizate dupa ce ai uns peretii cu o pensula inmuiata in unt topit si da la cuptor pt circa 30 minute, in functie de grosimea prajiturii.

Cand s-a copt, desprinzi cu un cutit marginile blatului. Pui un platou pe masura deasupra si rastorni prajitura.

Dupa ce s-a racorit, adaugi ciocolata topita ( pe baia de aburi si amestecata cu putin unt) si ornezi cu nuca de cocos.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu gutui si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu struguri

Postat de Valclaudia

Prajitura cu struguri

Preparam blatul astfel: Separam albusurile de galbenusuri. Impartim cantitatea de zahar alocata blatului. Batem albusurile cu 5 linguri de zahar tos pana devin spuma. Galbenusurile se...

Citeste continuarea

Desert placinta melc (cu lingura)

Postat de Constelatialeu

Desert placinta melc (cu lingura)

Aluat : Intr-un castron am pus ouale cu zaharul, uleiul si apa minerala si am omogenizat bine pana ce zaharul s-a topit, apoi am adaugat un praf de sare. Praful de copt l-am stins cu zeama de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.09.2017, 16:31
la 14.09.2017, 17:35
Foarte fină, combinația gutui cu ciocolată...!
la 14.09.2017, 19:38
Cu gutui, ce bunătate!
la 14.09.2017, 20:32
As vrea si eu o bucatica din prajitura asta aromata!
la 14.09.2017, 22:39
Așa este Rodica!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking