Desert prajitura cu iaurt, cacao si capsuni

Postat de ctlina in Prajituri
20 Iun 2018 | 3183 vizualizari
Desert prajitura cu iaurt, cacao si capsuni

Prajitura cu iaurt este un desert ieftin, rapid si familial. Se spune c-a aparut in 1950 in Franta, datorita generalizarii consumuilui de iaurt dupa al 2-lea razboi mondial. Ingredientele de baza sunt : iaurt, faina, zahar, ulzi, oua si praf de copt. Binenteles ca putem inlocui uleiul cu unt si c-o putem ameliora cu fructe, ciocolata, rom, vanilie etc. Eu am folosit fructe de sezon capsuni , cacao amara si am decorat-o cu dulceata de lapte sau dulce de leche. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/06/prajitura-cu-iaurt-cacao-si-capsuni.html

Ingrediente

  • 1 iaurt natur de 125 g (il puteti folosi ca masura pentru celelalte ingrediente)
  • 3 oua
  • 2 masuri de faina- 200 g
  • 1 pachet praf de copt
  • 30 g de cacao
  • 1½ masura de zahar - 150 g
  • 3 picaturi de aroma naturala de vanilie
  • ½ masura de ulei- 60 g
  • 80 ml de smantana lichida
  • 250 g de capsuni
  • un varf de sare

Pentru decor:

  • la alegere : zahar pudra, caramel, ciocolata, dulceata etc

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 180°C.

Bateti albusurile spuma cu un varf de sare.

Intr-un castron sau in bolul robotului, amestecati bine galbenusurile cu zaharul si vanilia.

Incorporati iaurtul, adaugati faina amestecata cu praful de copt.

Adaugati cacaua si uleiul.

Amestecati bine pana obtineti o compozitie omogena.

Incorporati albusurile spuma treptat amestecand de sus in jos.

Cum mi se parea un pic gros am adaugat un pic de smantana lichida.

Varsati in forma unsa si decorati cu capsuni taiate in 2.

Dati la cuptor timp de 30-35 minutes.

Prajitura este coapta cand lama cutitului iese curata.

Scoateti pe un grill si lasati sa se raceasca.

Am decorat cu zahar pudra roz si cu dulceata de lapte.

Taiati-o in portii si serviti-o cu capsunile ramase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu iaurt, cacao si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu mousse de capsuni si ciocolata

Postat de oanapl

Desert prajitura cu mousse de capsuni si ciocolata

Pentru blat: Se pune ciocolata în 80g cafea fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Se lasă...

Citeste continuarea

Desert prajitura rasturnata cu rubarba, capsuni si visine

Postat de oanapl

Desert prajitura rasturnata cu rubarba, capsuni si visine

Speli fructele și le lași să se zvânte. Rubarba o curăți de coaja de la suprafață și o tai în bucăți de 1,5-2 cm. Amesteci cu 1 lingură de zahăr și lași deoparte 10-15...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.06.2018, 11:26
Faină prăjitură...!
la 21.06.2018, 11:32
E delicioasa!
la 21.06.2018, 11:38
Delicioasa!
la 21.06.2018, 12:15
la 21.06.2018, 12:47

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking