Ingrediente
- 1 iaurt natur de 125 g (il puteti folosi ca masura pentru celelalte ingrediente)
- 3 oua
- 2 masuri de faina- 200 g
- 1 pachet praf de copt
- 30 g de cacao
- 1½ masura de zahar - 150 g
- 3 picaturi de aroma naturala de vanilie
- ½ masura de ulei- 60 g
- 80 ml de smantana lichida
- 250 g de capsuni
- un varf de sare
Pentru decor:
- la alegere : zahar pudra, caramel, ciocolata, dulceata etc
Mod de preparare
Incalziti cuptorul la 180°C.
Bateti albusurile spuma cu un varf de sare.
Intr-un castron sau in bolul robotului, amestecati bine galbenusurile cu zaharul si vanilia.
Incorporati iaurtul, adaugati faina amestecata cu praful de copt.
Adaugati cacaua si uleiul.
Amestecati bine pana obtineti o compozitie omogena.
Incorporati albusurile spuma treptat amestecand de sus in jos.
Cum mi se parea un pic gros am adaugat un pic de smantana lichida.
Varsati in forma unsa si decorati cu capsuni taiate in 2.
Dati la cuptor timp de 30-35 minutes.
Prajitura este coapta cand lama cutitului iese curata.
Scoateti pe un grill si lasati sa se raceasca.
Am decorat cu zahar pudra roz si cu dulceata de lapte.
Taiati-o in portii si serviti-o cu capsunile ramase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu iaurt, cacao si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|