Desert prajitura cu jeleu de portocale

Postat de Constelatialeu in Prajituri
1 Mai 2021 | 5943 vizualizari
Desert prajitura cu jeleu de portocale

Retete pascale

Ingrediente

  • Blat -tava cu dimensiunile de 35/25
  • 5 oua mari
  • 200 g zahar
  • 150 g zahar
  • 40 g cacao
  • 40 ml ulei
  • un praf de sare
  • Crema de branza cu mascarpone
  • 250 g mascarpone
  • 500 g branza de vaci Pilos
  • 100 g unt moale cu 82% grasime
  • 150 g zahar pudra
  • esenta vanilie
  • Jeleu
  • 1 l zeama de la portocale
  • 100 g amidon
  • 100 g zahar

Mod de preparare

Blat : Am mixat ouale cu zaharul, am adaugat cacaua si am continuat sa mixez. Am adaugat uleiul, esenta, sarea si am incorporat totul cu ajutorul unei spatule, la final am incorporat faina. Am tapetat cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de 35/25 cm, am turnat compozitia in tava, am introdus tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20 min. Am scos blatul din tava si l-am lasat sa se raceasca.

Crema : Untul moale l-am mixat bine cu zaharul pudra, am incorporat branza dulce la temperatura camerei, am adaugat esenta de vanilie si la final am incorporat mascarponele rece. Am obtinut o crema foarte fina

Jeleu : Am stors portocalele pana am obtinut 1 l de zeama. Intr-o cratita de inox am pus zaharul si amidonul si am adaugat putin cate putin zeama de portocala. Amestecul obtinut l-am pus sa fiarba, am amestecat continuu cu un tel pana am obtinut consistenta unui jeleu. Am lasat sa se tempereze cat timp am asamblat prajitura.

Asamblare: Am folosit o tava cu pereti detasabili, am folosit folie acetata, pe care am pus-o pe marginile tavii.Am asezat blatul rece, peste blat am intins crema, peste crema am turnat jeleul inca caldut. Am dat tava la rece pentru cateva ore. Apoi am portionat prajitura cu ajutorul unui cutit cu lama lata, trecut prin apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu jeleu de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura de primavara

Postat de aliliana

Desert prajitura de primavara

Blatul: Ouale intregi se mixeaza pentru inceput, cu un praf de sare, pana capata volum. Apoi se adauga zaharul, lingura cu lingura, pana la 15 linguri. Dupa fiecare lingura, se mixeaza foarte...

Citeste continuarea

Desert cu ciocolata si jeleu de fructe

Postat de alldaycooking

Desert cu ciocolata si jeleu de fructe

Ciocolata amaruie am maruntit-o si am pus-o la topit impreuna cu 10 ml de smantana, in cuptorul cu microunde (1 minut la putere maxima). Cu ajutorul unei pensule am desenat 2 patrate de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.05.2021, 23:08
la 02.05.2021, 09:06
Prajitura asta il place si lui Denis!
la 02.05.2021, 10:04
Delicioasa!
la 02.05.2021, 10:58
Super buna si racoritoare!
la 02.05.2021, 11:01
Tare bună!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking