Desert prajitura cu lapte cald si nesquik

Postat de caroline in Prajituri
16 Apr 2018 | 3871 vizualizari
Desert prajitura cu lapte cald si nesquik

O prajitura rapida, pufoasa si foarte usor de preparat. 

Ingrediente

  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 180 gr faina tip '00'
  • 60 gr unt
  • 120 ml lapte
  • 2 linguri cu nesquik
  • un praf de sare

Mod de preparare

Ingredientele le scoatem si le aducem la temperatura camerei.

Dam drumul la cuptor sa se incalzesca la 180 grade C.

Punem intr-un bol ouale intregi impreuna cu zaharul si mixam cu ajutorul mixerului la viteza maxima, pentru 7-8 minute, pana ce devin de culoare deschisa si pufoase, iar zaharul s-a topit.

Adaugam faina impreuna cu praful de copt si amestecam bine ingredientele .

 Separat punem laptele impreuna cu untul si nesquik-ul intr-un ibric si lasam la foc mic amestecand in continuu pana ce untul s-a topit si laptele e fierbinte( NU lasati sa inceapa sa fiarba).

Adaugam putin cate putin laptele cu nesquik in compozitia de oua cu faina si amestecam bine.

Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt ( sau ungeti cu unt si tapetati cu faina) si turnam compozitia.

Dam tava la cuptorul incalzit in prealabil pentru 25 minute.

Cand prajitura este gata, o lasam 5-10 minute in cuptor sa se raceasca.

O portionam apoi dupa plac si servim. 

Pofta buna !!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu lapte cald si nesquik" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Briose de Post cu Fructe (Reteta Video)

Postat de Ina75

Briose de Post cu Fructe (Reteta Video)

Incalzim cuptorul. Pregatim un tava pentru briose in care punem hartiute. Punem o lingura de faina, adica 25 de gr. peste capsuni (fructe). Peste faina ramasa (375 gr. ) punem praful de copt....

Citeste continuarea

Desert tarta cu mousse de pere caramelizate

Postat de sufletista

Desert tarta cu mousse de pere caramelizate

Blat-intr-un bol amestecam faina cu zaharul, sarea, facem o adancitura si adaugam esenta de vanilie, untul rece taiat cubulete si 50 ml apa, incepem sa framantam, adaugam apa daca este nevoie pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.04.2018, 16:43
Delicioasa
la 16.04.2018, 16:44
la 16.04.2018, 16:53
Arata super!
la 16.04.2018, 16:57
la 16.04.2018, 17:01
foarte apetisanta!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking