Desert prajitura cu mac si cocos

Postat de Meea in Prajituri
14 Aug 2018 | 3684 vizualizari
Desert prajitura cu mac si cocos

Simt cum au trecut deja ani întregi de când n-am reușit să mai postez o rețetă dulce. Mi-am înecat timpul în noua mea pasiune, cusutul și am cam neglijat răsfățul pentru stomac. Desigur, eu am mai gătit una, alta, dar nu am apucat sa postez nimic. De postat hai că nu e chiar așa de greu, dar de pozat, e deja dificil! Îți dai seama unde s-a ajuns dacă mi-e greu sa pozez? Trecem peste...
        Astăzi, pentru ca să îmi ierți absența, ți-am pregătit o rețetă delicioasă de prăjitură. Nu necesită mult timp pentru a o prepara, iar gustul îți va lumina toată săptămâna, mai ales dacă o faci sâmbăta ha. Combinația dintre mac și cocos este ceva demențial, iar reacția celor care gustă prăjitura va face toți banii! Trebuie însă să îți spun că fac această cremă de câte ori vrei tu, la pătrat. De multe ori, nu? Și TOTUȘI există zile în care nu-mi iese. Cum afară este cald și crema oricum este pretențioasă, iar eu n-am mers nicăieri săptămâna aceasta, iartă-mă, iar m-a luat valul! Revin. Cum această cremă este foarte pretențioasă, exista șansa nedorită de a se tăia. Nu turba, se repară. Tocmai ce te-am învățat aici. De aceea, orice ar intervi, nu amăna să faci această prăjitură. Nu mai există probleme care să te împiedice, nu? Ce ți-ar putea sta în cale? Sper că ai înțeles că este vorba despre cocos... și mac... și multă dragoste!
         Uneori am impresia că nu pot surprinde într-o poza și gustul. Sună deplasat, dar cateodată când privesc o poză cu mâncarea gătită îmi zic:” Exact pe cât de bine arată, gustul este ȘI MAI BUN!”. Tocmai am folosit cuvântul ”exact” și ”mai bun” într-o propoziție. Oricum, în alte zile, parcă poza nu surprinde gustul și nu știu cum să îți explic de fapt ce gust bun are preparatul. Poate că ar trebui să vii pe la mine, sa guști chiar tu. Ce zici?

Ingrediente

  • 4 albușuri
  • 2 linguri făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • 4 linguri cocos
  • 3 linguri mac
  • Cremă:
  • 4 gălbenușuri
  • 160 g zahăr pudră
  • 4 linguri lapte
  • 250 g unt
  • decor:
  • 200ml frișcă lichidă

Mod de preparare

Blat: batem spumă tare albușurile împreună cu un praf de sare. Adăugăm zahărul și continuăm mixarea până când spuma stă băț. Punem făina și praful de copt, amestecând cu o spatulă, nu cu mixerul. Adăugăm cocosul și macul.Lăsăm blatul la cuptor, la foc mic, până când suprafața devine arămie.

 Crema: pe baie de aburi punem gălbenușurile, zahărul pudră (lăsând deoparte o lingură pentru a o amesteca cu untul) și laptele. Amestecăm continuu, până când compoziția s-a îngroșat. O lăsăm la răcit.

Separat, mixăm untul împreună cu o lingură de zahăr pudră. Punem apoi câte o lingură din crema de gălbenușuri răcită. Aici este un moment în care ori iese crema exact ca la carte, ori se taie. Dacă îți iese crema perfect, ai scăpat, dacă se taie, iată aici cum o poți repara. Nu-i mare lucru, se mai întâmplă. Mie într-o zi îmi iese, în alta, nu. C`est la vie! Ungem blatul răcit cu crema de gălbenușuri, apoi decorăm cu frișcă bătută.

Ei, ce ți-am zis, nu e delicioasă?

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mac si cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura bicolora cu capsuni, nuca de cocos si mac

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura bicolora cu capsuni, nuca de cocos si mac

Capsunile curatate de codite, spalate si taiate se amesteca cu 50 g zahar si se lasa deoparte. Untul, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza. Se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se adauga...

Citeste continuarea

Desert prajitura Tosca

Postat de lucy2002

Desert prajitura Tosca

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul in ploaie si mixam pana obtinem o bezea ferma. Se adauga: faina, macul, nuca de cocos si esenta de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.08.2018, 20:41
la 14.08.2018, 20:50
la 14.08.2018, 21:49
Cred că e bună! O voi încerca...!
la 15.08.2018, 07:36
Delicioasă prăjitură !
la 15.08.2018, 10:35
Ce prajitura buna!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking