Mai întâi se face crema de lămâie, pentru a avea timp suficient să stea la frigider. Pentru aceasta se amestecă zahărul tos cu amidonul alimentar și vanilia, se adaugă laptele puțin câte puțin, iar compoziția rezultată se dă la bain-marie și se amestecă întruna, până ce se îngroașă și devine ca o smântână groasă.
După ce s-a răcit compoziția, se ia de pe foc, și se lasă să se răcească, amestecând în ea din când în când, ca să nu prindă crustă deasupra. Când compoziția s-a răcit, se adaugă coaja răzuită de lămâie și se mixează cu untul, până ce devine spumoasă. Se adaugă și zeama de la o lămâie și se mixează pentru omogenizare, după care se dă crema la frigider, pentru 1-2 ore, ca să se întărească.
Pentru blat, mai întâi se separă albușurile de gălbenușuri. Se mixează albușurile cu un praf de sare, până ce încep să crească, după care se încorporează treptat:zahărul, vanilia, gălbenușurile, făina amestecată cu praful de copt și la urmă cele trei linguri de mac.
Se toarnă compoziția într-o tavă unsă cu unt și presărată cu făină, după care se dă la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, și când blatul a crescut frumos și s-a rumenit, se scoate din cuptor și se lasă să se răcească.
Pentru sirop se fierbe puțin zahărul cu apa, iar când se răcește se adaugă esența de lămâie.
Când blatul s-a răcit, se taie în două foi egale și se însiropează foaia de la bază. Se unge foaia cu o jumătate din cantitatea de cremă. Se însiropează și foaia a doua, pe partea care va fi suprapusă peste cremă. Se unge și cea de a doua foaie cu restul de cremă și prăjitura se dă la frigider pentru câteva ore.
După câteva ore, se scoate prăjitura din frigider, se porționează și se ornează după preferință (eventual cu sferturi de felii de lămâie).
Se ține la frigider până ce se epuizează.