Desert prajitura cu mac si crema de vanilie

Postat de eumimi in Prajituri
12 Oct 2018 | 23666 vizualizari
Desert prajitura cu mac si crema de vanilie

Deliciu! M-am inspirat de aici - https://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-mac-si-crema-de-vanilie-80517.html doar ca am lasat 8 galbenusuri la crema si am presarat  nuca de cocos deasupra si nu ciocolata alba.

Ingrediente

Ingrediente foi cu mac:

  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de mac
  • 4 linguri de faina
  • 1 plic de praf de copt

Ingrediente foaie alba:

  • 3 albusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingurita praf de copt

Ingrediente crema:

  • 8 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 550 ml lapte
  • 200 g unt
  • esenta de vanilie
  • + nuca de cocos pentru ornat

Mod de preparare

Pregatim mai intai blaturile de mac: mixam albusurile spuma cu zaharul. Adaugam macul, faina toata odata si praful de copt si le incorporam usor cu o lingura de lemn. Impartim compozitia in 2 parti egale si coacem 2 foi. Coacem fiecare foaie fix 10 minute, nu mai mult si o rasturnam pe o tava si desprindem imediat hartia de copt de pe fundul foii. Tava folosita a avut 20/30 de cm.

Pregatim apoi blatul alb: mixam albusurile spuma cu zaharul. Adaugam uleiul si apoi faina si praful de copt si incorporam usor cu o lingura de lemn. Coacem compozitia in aceeasi tava in care am copt foile cu mac.

In timpul cat coacem foile, pregatim si crema: mixam galbenusurile cu zaharul cateva minute. Adaugam praful de budinca si laptele in fir subtire si amestecam. Punem la foc mic si lasam pe foc pana cand se ingroasa suficient. Lasam crema sa se raceasca complet. Adaugam untul taiat cuburi si mixam bine. Impartim crema in 3 parti egale.

Asamblam prajitura: punem o foie de mac, crema, foaie alba, crema, foaie de mac si iarasi crema.

Presaram nuca de cocos si dam la rece 2-3 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mac si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura Tosca

Postat de lucy2002

Desert prajitura Tosca

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul in ploaie si mixam pana obtinem o bezea ferma. Se adauga: faina, macul, nuca de cocos si esenta de...

Citeste continuarea

Desert prajitura Fantezie cu visine

Postat de mirela0911

Desert prajitura Fantezie cu visine

Blatul:  se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si apa...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 12.10.2018, 18:00
foarte buna!
la 12.10.2018, 18:02
la 12.10.2018, 18:04
foarte bine arata!
la 12.10.2018, 18:06
Multumesc mult!
la 12.10.2018, 18:06

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking