Desert prajitura cu mac si crema de vanilie

Postat de Meea in Prajituri
3 Feb 2020 | 5515 vizualizari
Desert prajitura cu mac si crema de vanilie

        Una dintre prăjiturile de pe masa de Crăciun și, mai apoi, absolut necesară și pe masa de Revelion, este prăjitura cu mac și cremă de vanilie. Combinația dintre mac, crema de vanilie și ciocolata albă de deasupra este... și combinația dintre blatul pufos și crema fină.... mă dau bătută! Pur și simplu nu știu cum să descriu ce gust are! Nu am cum să scriu sau să-ți arăt o poza și tu să percepi gustul... nu pot nici să las să treacă așa și să nu-ți spun că s-a terminat de pe platouri în cateva minute și că a fost super cerută (deci nu doar cerută) și pentru Revelion. Am chiar mâncat ca sparții! Scuze, dar așa am mâncat! Cred că în niciun an nu am devorat atâtea prăjituri. Chestia este că, abia aștept următoarele sărbători să mă apuc de copt iar 2 zile și 2 nopți ha! Dacă m-aș apuca acum, ar crede lumea că sunt puțin dereglată, dar când bagi scuza cu sărbătorile, ai cale de trecere pentru orice ha!
        Tu ce ai făcut bun de sărbători? La ce ai mai vrea să-i simți gustul din nou? Nu de alta, dar am chef de gătit!

Ingrediente

  • Ingrediente blat cu mac (2 buc.):
  • 6 albușuri
  • 10 linguri de zahăr
  • 4 linguri de făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • mac (am pus vreo 3 linguri)
  • Ingrediente blat simplu:
  • 3 albușuri
  • 3 linguri de zahăr
  • 3 linguri de făină
  • 2 linguri ulei
  • Ingrediente cremă:
  • 9 gălbenușuri (cele rămase de la blaturi)
  • 10 linguri de zahăr
  • 500 ml lapte
  • 1 plic budincă de vanilie
  • 200 g unt
  • Ingrediente decor:
  • cocos
  • ciocolată albă

Mod de preparare

Blat cu mac: vom face 2 blaturi. Mixăm spumă tare albușurile. Punem zahărul și continuăm mixarea până când obținem o bezea tare. Adăugăm făina, praful de copt și macul. Împărțim aluatul în două părți egale și coacem două blaturi. Coacem fiecare blat în tava tapetată cu hârtie de copt și unsă cu puțin ulei.

Blatul simplu: mixăm spumă tare albușurile. Punem zahărul și continuăm mixarea până când obținem o bezea tare și lucioasă. Adăugăm uleiul și făina. Turnăm blatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îl lăsăm la cuptor până când trece testul cu scobitoarea.

 Crema: gălbenușurile le mixăm împreună cu zahărul până când obținem un amestec cremos.       Separat, punem într-un vas laptele pe foc mic. Turnăm amestecul de gălbenușuri și praful de la budincă peste lapte și amestecăm continuu, până când crema se face ca o budincă. Lăsăm crema la răcit.        Adăugăm apoi peste cremă câte un cub din untul moale (la temp. camerei), mixând bine după fiecare adăugare.  Peste primul blat cu mac punem jumătate din cremă, acoperim cu blatul simplu, punem restul de cremă (păstrând 2-3 linguri pentru decor) și ultimul strat va fi blatul cu mac. Ungem prăjitura cu cele 2-3 linguri de cremă păstrate și presărăm cocos și ciocolată albă dată pe răzătoare.        Acum înțelegi prin ce am trecut noi de sărbători?

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mac si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Tosca

Postat de lucy2002

Desert prajitura Tosca

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul in ploaie si mixam pana obtinem o bezea ferma. Se adauga: faina, macul, nuca de cocos si esenta de...

Citeste continuarea

Desert prajitura Fantezie cu visine

Postat de mirela0911

Desert prajitura Fantezie cu visine

Blatul:  se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.02.2020, 21:26
la 03.02.2020, 21:31
Cred că este tare bună...!
la 04.02.2020, 09:23
la 04.02.2020, 09:40
Delicioasa!
la 04.02.2020, 20:11

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking