Desert prajitura cu mac, vanilie si biscuiti

Postat de Dea_Dea in Prajituri
18 Mar 2020 | 3583 vizualizari
Desert prajitura cu mac, vanilie si biscuiti

O prajitura foarte usor de facut si cu succes la mancat:))

Ingrediente

  • BLAT:
  • 8 oua
  • un praf de sare
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • o lingurita praf de copt
  • 100 gr mac
  • CREMA:
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri de zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 300 ml frisca lichida
  • SIROP
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • GLAZURA:
  • 2 pachete biscuiti glazurati cu ciocolata

Mod de preparare

 

Blat:
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana spuma devine lucioasa. Se adauga galbenusurile , se mixeaza , in acest moment se adauga faina si praful de copt, se amesteca cu o spatula de sus in jos sa se incorporeze faina. La final adaugam macul amestecam compozitia si punem in tava (25x35)pe hartie de copt. Coacem 30-35 minunte in cuptorul preincalzit la 170 Celsius. se scoate si se lasa la racit.
Crema:
O parte din lapte punem la fiert cu zaharul si esenta de vanilie, cealalata parte dizolvam budinca de vanilie. Cand laptele incepe sa clocoteasca turnam budinca si amestecam continuu sa nu se faca cocoloase, pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Batem frisca si cand s-a racit crema, o amestecam cu frisca.
 
ASAMBLARE:
Blatul se taie in doua , se insiropeaza ambele parti. Punem o parte din blat pe tava, jumatate de crema, celalta jumatate de blat , iar deasupra punem biscuitii glazurati.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mac, vanilie si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura Tosca

Postat de lucy2002

Desert prajitura Tosca

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul in ploaie si mixam pana obtinem o bezea ferma. Se adauga: faina, macul, nuca de cocos si esenta de...

Citeste continuarea

Desert prajitura Tosca

Postat de Oana

Desert prajitura Tosca

Pregateste mai intai crema pentru ca trebuie lasata la racit. Pune laptele la fiert intr-o craticioara cu fund dublu, impreuna cu pastaia de vanilie crestata, plus semintele dinauntru....

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.03.2020, 12:31
la 18.03.2020, 18:21
Buna!
la 18.03.2020, 19:08
Buna combinatie
la 18.03.2020, 20:55
multumesc dragilor
la 18.03.2020, 23:08
Suna bine !!!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking