Desert prajitura cu mascarpone si dulceata de afine, fara zahar

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
29 Mar 2020 | 4536 vizualizari
Desert prajitura cu mascarpone si dulceata de afine, fara zahar

Cand ai pofta de ceva dulce la ceas de seara, ca sa nu te simti prea vinovat, pregatesti o prajitura fara zahar, macar stii ca e mai sanatoasa. Prajitura asta se face tare usor, dar imediat am si savurat-o! Este foarte buna, aromata, iar dulceata de afine ii da un gust aparte! Chiar ne-a placut mult si va recomand sa o incercati si voi!

Ingrediente

  • Pentru aluat:
    • 100 gr unt
    • 80 gr indulcitor pulbere
    • 2 oua
    • 130 ml lapte
    • 180 gr faina
    • 2 linguri pudra de roscove (sau cacao)
    • 1 lingurita praf de copt
    • 2 lingurite esenta rom
    Pentru umplutura:
    • 250 gr mascarpone
    • 1 ou
    • 50 gr indulcitor pulbere
    • 1 lingurita esenta rom
    • dulceata de afine fara zahar, mai mult fructe

Mod de preparare

Aluatul: Untul de la temperatura camerei, il mixati cu indulcitorul. Adaugati cate un ou, mixati dupa fiecare. Incorporati laptele. Cerneti faina cu pudra de rascove si praful de copt, apoi le adaugati treptat. Mixati pana sunt bine incorporate. La final adaugati esenta de rom.

Umplutura: Mixati mascarponele cu indulcitorul, apoi adaugati oul, esenta de rom si le incorporati bine. Tapetati cu hartie de copt o tava de 20/20 cm. Turnati 3/4 din compozitia de aluat, o nivelati. Umplutura o puneti din loc in loc cu o lingura, iar peste, dulceata de afine. Turnati restul de aluat deasupra.

Introduceti prajitura in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 35 de minute. Cand este gata, o scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca. O portionati si serviti!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mascarpone si dulceata de afine, fara zahar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert prajitura Tosca

Postat de Criss

Desert prajitura Tosca

Blat : Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana cand zaharul se topeste si rezulta o bezea lucioasa si tare. Intr-un bol se amesteca ingredientele...

Citeste continuarea

Briose

Postat de Alepaty

Briose

Pentru inceput ouale se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana are consistenta unei creme si se dubleaza volumul. Treptat se incorporeaza si uleiul,laptele. Faina se amesteca cu praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.03.2020, 13:09
Arata bine!
la 29.03.2020, 13:37
la 29.03.2020, 13:52
Bine ca-i dulce dulceata sau si aia e fara zahar ?
la 29.03.2020, 14:19
la 29.03.2020, 14:22
Foarte bună...!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking