Prajitura cu nuca si crema de caise

Postat de Creatsa in Prajituri
22 Oct 2013 | 14674 vizualizari
Prajitura cu nuca si crema de caise

O prajitura super aromata si delicioasa !

Ingrediente

Foile cu nuca:

  • 7 albusuri mari
  • 250 g zahar
  • 110 g faina
  • 120 g nuci macinate
  • 1 plic zahar vanilat

Crema de caise:

  • 7 galbenusuri
  • 100 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 200 g dulceata de caise
  • 2 linguri de amidon
  • 200 g unt de calitate

Glazura:

  • 200 g ciocolata
  • 2-3 linguri frisca lichida
  • 2 linguri lichior Amaretto

Mod de preparare

Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare. Adauga zaharul si zaharul vanilat lingura cu lingura si mixeaza pana devine o bezea tare si lucioasa. Cerne faina si adaug-o si pe ea albusurilor amestecand usor de sus in jos cu ajutorul unei spatule.

Adauga si nucile macinate si imparte compozitia in 3 . Tapeteaza o tava (35/25 cm) cu hartie de copt si coace fiecare foaie in cuptorul preincalzit pentru 12-15 minute sau pana se aureste usor .

Lasa foile la racit apoi dezlipeste cu grija hartia de copt .

Intr-o craticioara pune galbenusurile amestecate cu zaharul,amidonul,laptele si dulceata. Pune amestecul pe foc mic amestecand continuu pana prinde consistenta. Mixeaza untul spuma apoi adauga lingura cu lingura din crema de caise complet racita si mixeaza pana devine o crema pufoasa.

Pe o tava pune prima foaie apoi adauga 1/3 din crema. Procedeaza la fel si cu celalalte foi avand grija ca si ultima foaie sa fie unsa cu crema. Da prajitura la rece pana se intareste crema . Topeste ciocolata cu frisca si lichiorul Amaretto si las-o sa se racoreasca putin.

Glaseaza prajitura cu ciocolata si mai las-o la rece pentru minim 8 ore(ideal ar fi peste noapte)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si crema de caise" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu nuca si crema caramel

Postat de eumimi

Desert prajitura cu nuca si crema caramel

Mixam ouale (fara a le separa) impreuna cu zaharul pana cand devin o crema.Adaugam uleiul si mai mixam 1 minut. Adaugam faina ( daca vi se pare multa, puteti pune doar 4 linguri),...

Citeste continuarea

Desert prajitura gemi de placere

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura gemi de placere

Blat : Eu l-am facut cu o seara inainte, se taie mai bine a doua zi. Am folosit o tava cu dimensiunile de 35/24 cm, cu pereti detasabili si tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.10.2013, 20:56
Tare bună trebuie să fie combinaţia.
la 22.10.2013, 20:58
wow!
la 22.10.2013, 21:03
la 22.10.2013, 21:06
imi si imaginez gustul placut al cremei de caise!
la 22.10.2013, 21:07

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking